Науковий гурток "Актуальні проблеми психології": звітуємо, досліджуємо, вчимось

15 квітня 2019, 20:53

     11 квітня під керівництвом професора кафедри психології д. пс. н. Шамне Анжеліки Володимирівни було проведено чергове засідання наукового гуртка кафедри психології «Актуальні проблеми психології».
      Було розглянуто наступні питання:
    1. Обговорення результатів участі членів гуртка «Актуальні проблеми психології» у міжнародних науково-практичних конференціях (Гудилко Марія, Степанчук Людмила, Демченко Наталя).
    2. Обговорення етапів та результатів психодіагностичного та експериментального досліджень з психології Змаги Анастасії та Сапожникової Євгенії.
       3.   Школа дослідника: «Поняття залежної і незалежної змінної».

      Питання 1. Протягом останніх двох місяців члени гуртка «Актуальні проблеми психології» Степанчук Людмила, Демченко Наталя – студентки 1 курсу магістратури спеціальності «Педагогіка вищої школи» взяли участь у міжнародних науково-практичних конференціях: 
     • «Методологічні проблеми психології особистості» (присвяченої пам’яті вітчизняного науковця Н.О. Головань) (24-25 січня 2019, м. Кропивницький), яка проходила на базі Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В.Винниченка;
      • «Дев’яті Сіверянські соціально-психологічні читання» (30 листопада 2018 року, м. Чернігів), яку було організовано Чернігівським національним університетом імені Т. Г. Шевченка.
      Вони  презентували результати власних теоретичних та емпіричних досліджень:
      - Дихотомічний аналіз як метод дослідження розвитку особистості (Степанчук Людмила).
      - Розвиток творчих здібностей студентської молоді (Демченко Наталя).
     Також вони розповіли про актуальні фундаментальні та прикладні питання сучасної психологічної науки, які були предметом обговорення на цих конференціях.

     Питання 2. Змага Анастасія (студентка 1 курсу спеціальності «Психологія») проаналізувала основні етапи роботи над збором матеріалу за проблематикою наукового дослідження, які вона окреслила на прикладі свого дослідження з теми «Деструктивні стосунки у сім’ї як чинник емоційних розладів у дитячому віці».
     Сапожнікова Євгенія (студентка 1 курсу спеціальності «Психологія») проаналізувала основні результати експериментальної роботи за проблемою «Конформна поведінка у дошкільному віці» 

     3. У межах навчального проекту «Школа дослідника» керівник гуртка Шамне А.В. розповіла про поняття залежної і незалежної змінної в експериментальних дослідження з психології. На прикладі тематики наукового дослідження «Ціннісно-мотиваційна сфера студентів» учасники гуртка проаналізували залежну і незалежну змінну у цьому дослідженні.
     Крім цього, найбільш активні студенти підготували змістовні доповіді на актуальну тематику сучасної психології (наприклад, «Маніпулятивні технології в рекламі» тощо).
      У кінці засідання керівник гуртка Шамне А.В. подякувала студентам за активність і ґрунтовну підготовку, побажала наукових успіхів та зупинилась на напрямках  наступної роботи гуртківців.

 

Професор кафедри  психології,
Шамне А.В.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook