Глобальні кліматичні зміни ставлять нові завдання перед галуззю аквакультури

18 квітня 2019, 20:37

    Клімат – це не просто слово, а вирішальний фактор існування всіх видів на Землі. Науковці, як ніхто інший, розуміють необхідність прийняття конкретних дій стосовно адаптації сільського господарства до змін клімату, які відбуваються останніми роками. Так, з 10 по 12 квітня доцент кафедри аквакультури Національного університету біоресурсів і природокористування України Алевтина Базаєва стала учасником ІI Міжнародної науково-практичної конференції «Кліматичні зміни та сільське господарство. Виклики для аграрної науки та освіти», яка була організована ДУ «НМЦ Агроосвіта» за участю ФАО, Миколаївського НАУ та Інституту зрошуваного землеробства НААН України.
    Цей важливий науковий захід був присвячений обговоренню питань впливу змін клімату на галузь сільського господарства, в тому числі і на стан водних ресурсів України, структуру та функції прісноводних і морських екосистем, запаси і розподіл основних видів риб, а також негативні наслідки для продовольчої безпеки на фоні впливу кліматичних змін на якість продукції, що виробляється галуззю аквакультури.
    Відкриття конференції відбулося в стінах Миколаївського національного аграрного університету, де з привітальним словом виступили Тетяна Іщенко, директор Науково-методичного центру «Агроосвіта»; Вячеслав Щебанін, ректор Миколаївського національного аграрного університету; Михайло Малков, координатор програм розвитку ФАО в Україні та Раїма Вожегова, директор Інституту зрошувального землеробства НААН України.


Фото 1. Учасники конференції «Кліматичні зміни та сільське господарство. Виклики для аграрної науки та освіти»   

Фото 2. Алевтина Базаєва бере участь в конференції «Кліматичні зміни та сільське господарство. Виклики для аграрної науки та освіти»

     Окрім обговорення запланованих питань, учасники конференції мали змогу ознайомитися із демонстраційним полігоном з випробування інноваційних розробок Інституту зрошувального землеробства НААН України, зимовий сад, музей, а також персональну фотовиставку директора Біосферного заповідника «Асканія-Нова» Віктора Гавриленка «Заповідна природа таврійського краю».

  

Фото 3, 4. Зимовий сад та виставка картин В. Гавриленка    

    Також учасники конференції змогли оглянути демонстраційні посіви ННПЦ Миколаївського національного аграрного університету та були присутніми на відкриті метеостанції.

Фото 5. А.Базаєва дає інтер'ю по питанню відкриття метеостанції

Фото 6. З колегами на огляді демостраційних посівів ННПЦ МНАУ

    Хочеться висловити подяку організаторам конференції за високий рівень проведення даного заходу та надану можливість стати його учасником.

 Доцент кафедри аквакультури Алевтина Базаєва

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook