Кафедра фізики підготувала студентські проекти для конференції ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження

19 квітня 2019 року

На пленарному засіданні щорічної наукової студентської конференції ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження, що пройшла 17 квітня 2019 року, кафедра фізики представила дві студентські роботи. Одна з них присвячена актуальним практичним питанням сучасного освітнього процесу, інша була суто теоретичною.

Першим свою доповідь на тему «Дистанційне навчання за допомогою використання інформаційних технологій» представив студент І курсу факультету ІТ Євгеній Хвостик (керівник роботи – доцент кафедри фізики Я. О. Гуменюк). Доповідач зробив короткий огляд розвитку ІТ в усіх сферах соціуму, зробивши акцент на необхідності максимального впровадження цифровізаційних підходів у освіті. Автори роботи поставили за мету створення можливості проведення онлайн–консультацій для дистанційного навчання з використанням інформаційних технологій. Для практичного втілення ідеї було створено мультимедійну систему, здатну здійснювати обмін інформацією у реальному часі за допомогою програмної платформи «Google Hangouts». Таке рішення дозволяє проводити повноцінні дистанційні конференції за участю 15 осіб одночасно – з можливістю голосового спілкування і якісної візуальної демонстрації наочних матеріалів. Для потенціальних користувачів автори створили сайт-інструкцію з детальним описом особливостей роботи зі створеною системою. Запропонований метод був апробований у групі студентів і приніс об’єктивно ефективні результати як у комунікативному аспекті, так і щодо якості сприйняття поданого нового матеріалу.

Другий доклад на тему «Коливальні процеси у житті й техніці» представив студент 1 курсу АКІТ Довгополюк Андрій. Доповідач  на яскравих прикладах продемонстрував поширеність коливань в усіх сферах сучасного життя. Автор проекту к форматі короткого огляду окреслив класичні уявлення про види коливальних процесів, їх природу та основні характеристичні параметри.

Обидва доклади викликали зацікавленість та схвальну реакцію з боку слухачів.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook