Проект «School of Practical Psychology»: «що ти хочеш?», «що відчуваєш?», «що вибираєш робити?»

27 травня 2019, 16:20

     Нарешті відбулася довгоочікувана зустріч психологів гуманітарно-педагогічного факультету НУБІП України з одним із найцікавіших методів психотерапевтичного консультування – гешталь-терапією.
      В рамках проекту «School of Practical Psychology» ми із студентами стали учасниками майстер-класу «Гештальт-терапія в роботі практичного психолога». Його проводила гештальт-терапевт та практичний психолог Любов Воробьйова. Ця зустріч мала на меті познайомити майбутніх психологів з основами гешталь-терапії, її техніками та дати можливість студентам «відчути» власну «дотичність» до цього напряму психотерапевтичного консультування. Вперше до нас долучилися магістри гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Педагогіка вищої школи».

     Учасники познайомилися з основами гешталь-терапії, зокрема, з основними ідеями Ф. Перлза, дізналися про те, що таке цикл формування потреби, що таке потреби і псевдопотреби, в чому полягають їх відмінності. За допомогою технік гештальт-терапії майбутні психологи вчилися усвідомлювати себе «тут і тепер» і розпізнавати власні потреби і псевдопотреби.
    Як виявилося, гештальт-терапія концентрується навколо трьох питань: «Що ти хочеш?», «що відчуваєш?», «що вибираєш робити?»

       Учасники майстер-класу не просто познайомилися з техніками гештальт-терапії, але і дізналися багато нового про самих себе, свої псевдопотреби, внутрішні конфлікти та глибинні бажання. За допомогою тренінгу учасники мали можливість усвідомити свої психологічні кордони, захисти, а також зрозуміти багатогранність власного «Я».
      Чи пов’яже хтось з учасників свій професійний шлях у психології з гешталь-терапією? Побачимо!
Ми дякуємо Любов Воробйова за професійний майстер-клас і чудову можливість долучитися до світу гештальтпсихології!


Чекаємо наступної зустрічі на проекті

School of Practical Psychology
 


Керівник проекту  «School of Practical Psychology»
професор кафедри психології Шамне А.В.

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook