Оксана Яблонська - організатор 15го Міжнародного Sevama fest`у української авторської поезії та пісні

26 травня 2019, 7:48

25 травня 2019 року блискуче відбувся 15й Міжнародний Sevama Fest української авторської пісні та поезії. Передував фестивалю 4х-місячний конкурс, на який подали твори 157 авторів віком від 6 до 70+ років, твори 90 авторів було відхилено і найкращі твори (а серед них і твори 2х співробітників НУБІП) побачать уперше світ у електронній інтерактивній збірці "Голоси Севами".

Розпочав 15 Міжнародний Sevama fest української авторської поезії та пісні Володимир Самайда і одразу його пісня розпогодила лиця учасників та грізне небо - дощ припинився і вигулькнуло сонце)

Після Володі Оксана Яблонська відкрила фестиваль, на який з'їхалися учасники з усієї України і навіть із закордону, і передала слово Євгену Єльпітіфорову, що розказав нам свої вірші і представ у якості фест-повара, де слово "фест" має подвійне значення - фестиваль і супер. Недармо 25 травня був день філолога. А як ще його святкувати, як не фестивалем?)

Конкурс декламації вели поети Лілія Батюк-Нечипоренко, Olha Akulova, Тетяна Шептицька, принагідно визначаючи найкращих і радячи як покращувати твори та стиль виконання.
Після закінчення конкурсу журі визначили переможців і нагородили їх дипломами та призами у вигляді чудових горняток з дарчими підписами та логотипом фестивалю, а сертифікати учасника вручили усім присутнім учасникам.
За результатами конкурсу декламації дипломи отримали : 1 місце Теодот Кирста , 2 місце Ілля Чернілевський , 3 місце Дар'я Зоріна, 4 - Ольга Халепа, 5 - Олександра Журавель.

Коли закінчився конкурс, то конкурсанти мали можливість скуштувати поетичної кулеші та натхненних шашликів і навіть почитати свої вірші над багаттям.

Етнографічний комплекс "Українське село" має багато цікавих локацій для дорослих і дітей, де вчора і нині під шум дощу проходили дні народжень, випускних і просто зустрічі...

А потім був фінал і ніч поезії, де блискуче виступили Анна Багряна Valya Zakha-Bura, Володимир Осипенко, Володимир Самайда, Григорій Лук'яненко, Дмитро Гуцало, Eduard Drach, Lesya Roy , гурт Телері, Nelia Franchuk, Оксана Шафаревич, Оксана Яблонська, Олекса Бик, Olga Kalinichenko, Тетяна Череп-Пероганич
Неймовірна подяка пані Катерині Тимошенко за сприяння у проведенні Фестивалю, її чудовій команда етнографічного комплексу "Українське село" і таке казкове місце, куди хочеться повертатися, що ми і зробимо разом зі студентами. 

 

Оксана Яблонська, співочільниця літоб'єднання Sevama, професор кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології НУБІП


Володимир Самайда
Оксана Яблонська
Теодот Кирста
журі
серт
поети без віку
конкурсанти
Едуард Драч
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook