Сучасні питання паразитології, тропічних хвороб тварин і людини - у фокусі науковців-ветеринарів

10 червня 2019 року

27 травня 2019 року на факультеті ветеринарної медицини відбувся науково-практичний семінар «Сучасні питання паразитології, тропічних хвороб тварин і людини та освітньо-наукові підходи до їх вирішення», присвячений 100-річчю факультету ветеринарної медицини НУБІП України.


Організаторами його були співробітники кафедри паразитології та тропічної ветеринарії на чолі із завідувачем, доктором ветеринарних наук, професором Наталією Михайлівною Сорокою та «НМЦ «Агроосвіта» НУБІП України.
Відкрила засідання модератор науково-практичного семінару, професор Наталія Сорока.


Далі з вітальним словом виступив декан факультету ветеринарної медицини НУБіП України, академік НААН, доктору біологічних наук, професор Микола  Цвіліховський. Декан факультету розповів про історію та сучасну діяльність колективу факультету, акцентував увагу на важливості та значенні сучасної паразитології серед інших наук ветеринарної медицини.

З привітанням учасникам науково-практичного семінару звернувся директор, академік НАН ВО України, доктор ветеринарних наук, професор Дмитро  Засєкін. Він розповів про заходи, щорічні фестивалі науки та конкурси наукових здобутків кафедр і роботу, яка постійно проводиться на покращення якісного і кількісного складу наукових праць на факультеті ветеринарної медицини та підсумував досягнення наукової діяльності вчених НДІ здоров’я тварин.

Питання, які розглядалися на семінарі:
1. Поширення тропічних хвороб тварин та людини.
2. Економічні збитки у тваринництві – зниження продуктивності, погіршення якості продукції, вимушений забій та загибель хворих тварин.
3. Збудники які викликають небезпечні для людини хвороби.
4. Поширення тропічних захворювань, зокрема, різноманітних гельмінтозів. сучасні методи лабораторної діагностики тропічних інфекційних та паразитарних хвороб.

Меценати семінару Андрій Володимирович Березовський, доктор ветеринарних наук, професор, голова наглядової ради ТОВ науково-виробничої фірми «Бровафарма» виступив з доповіддю «Резистентність до протипаразитарних засобів та шляхи їх запобігання»; представники ТОВ «Байєр» Юрій Щербань та Олена Ковалишина розповіли про сучасні протипаразитарні препарати виробництва «Байєр».

Науково-практичний семінар складався з двох частин та двох перерв на спілкування і обговорення доповідей з кавою-брейком та частуванням. У першій частині учасники виступили з актуальними науковими доповідями поширення, діагностики, лікування та профілактики за паразитарних хвороб продуктивних і м’ясоїдних тварин, птахів, бджіл та риби.
Також з вітальними піснями перед гостями та учасниками виступили талановиті студенти магістратури факультету ветеринарної медицини.

Друга частина семінару була присвячена практичній частині та майстер-класам для гостей і учасників з методів фіксації та забору біологічного матеріалу в рептилій, зокрема ящірок, геконів, пітонів та черепах за паразитарних хвороб. Майстер-класи продемонструвала аспірантка Ольга Стець під керівництвом викладачів кафедри паразитології та тропічної ветеринарії.


Зареєстровано було більше 40 учасників-паразитологів з різних державних установ та вищих навчальних закладів України, зокрема Києва, Житомира, Черкас, Полтави, Сум, Миколаєва і Харкова.


В цілому науко-практичний семінар пройшов динамічно, жваво, в приємній і дружній атмосфері. Учасники і гості активно задавали запитання і долучалися до наукових дискусій.
На завершення, модератор семінару, професор Наталія Михайлівна Сорока разом із викладачами кафедри побажали всім учасникам нових відкриттів, творчих успіхів, міцного здоров’я та всіляких гараздів!

Доцент кафедри паразитології та тропічної ветеринарії
к. вет. н. Раїса Слободян

 

 

 

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook