Кафедра механізації тваринництва у повному складі прийняла участь у розширеному засіданні вченої ради механіко-технологічного факультету

29 серпня 2019 року
Механіко-технологічний факультет

 29 серпня 2018 року на механіко-технологічному факультеті  відбулися збори трудового колективу та розширене засідання вченої ради. Кафедра механізації тваринництва у повному складі прийняла активну участь в обговоренні  підсумків діяльності колективу за 2018-2019 рік та завдання на 2019-2020 навчальний рік. 

 

Декан факультету Михайлович Ярослав Миколайович  наголосив, що факультет підтримує новий курс університету і готовий докласти зусилля для його реалізації.

Факультет цього року став одним з найбільших в університеті, який збільшив обсяги державного замовлення. Порівняно з 2018 роком збільшилось число як тих, хто вступив на ОС «Бакалавр» за державним замовленням, так і на ОС «Магістр». Звісно, немаловажною стала  профорієнтаційна робота, яка проводилася впродовж року. Краще інших була організована профорієнтація робота кафедрами сільськогосподарських машин та системотехніки, механізації тваринництва, тракторів, автомобілів та біоенергосистем. 

Вченою радою факультетів приділяється значна увага розвитку наукової та дослідницької діяльності. Однак, не всі кафедри працюють рівнонапружено у цьому напрямку. У 2019 році  зменшилось фінансування наукових досліджень на 37,1 % порівняно з 2018 роком і становить сьогодні 516 тис. грн. 

Зросла кількість публікацій у міжнародних виданнях, що входять до наукометричних баз Scopus та WoS – 24, що є одним із основних показників рейтингу університету.  Станом на серпень 2019 року з 52 науковців факультету 7 мають п’ять і більше публікацій. Сумарний індекс Гірша (по Scopus) науково-педагогічного персоналу факультету у 2018 році становив 7, а у серпні 2019 року згаданий показник зріс майже у три рази і склав 19. За 2018/2019 н.р. науковцями видано 28 монографій та 56 авторських свідоцтв на винахід. 

Щодо міжнародної діяльність факультету за 2018-2019 навчальний рік викладачі факультету взяли участь декількох у міжнародних заходах. Пройшли міжнародне стажування викладачі механіко-технологічного факультету: В’ячеслав Братішко - Університет Гаддерсфілда (Великобританія); Геннадій Голуб та Катерина Сєра – Технічний університет Йлдиз (Туреччина); Віталій Курка – Вища школа бізнесу - National Louis University (Польща); Любов Шимко - Західно-Фінляндський Коледж та Університет прикладних наук Сатакунта (Фінляндія); Оксана Ачкевич та Тетяна Сліпуха – Молдавський державний аграрний університет (Молдова). 

У минулому навчальному році вдосконалювалась виховна, патріотична, спортивно-масова робота.  З боку факультету приділяється постійна увага соціальній роботі, умовам проживання студентів. Відремонтовано своїми силами 12 кімнат для першокурсників.


 В обговоренні звіту взяв участь і завідувач кафедри механізації тваринництва Хмельовський Василь Степанович.

 

Інформацію підготувала Ачкевич Оксана

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook