Навчальна практика з дисципліни: «Шкідники і збудники деревних декоративних рослин»

17 липня 2019 року
Кафедра лісівництва, НПП «Голосіївський»

     Щорічно із початком літа у студентів 3-го курсу садово-паркового господарства проводиться навчальна практика з дисципліни: «Шкідники і збудники деревних декоративних рослин». Після освоєння теоретичної частини, під час лекційних та лабораторних робіт, студенти мають змогу опанувати практичні навички.
      Практика проводилася на базі НУБІП України, зокрема, на території НПП «Голосіївський», навчально-дослідному розсаднику кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій, у ботанічному саду НУБіП.
      Головними навчальними завданнями практики із підготовки було ознайомлення із головними групами та типами хвороб, деревних, кущових та квіткових рослин, шкідливими комахами обстежувальної території, їх впливом на погіршення стану, зниження стійкості та продуктивності зелених насаджень, а також ознайомлення із сучасними засобами та методами захисту об'єктів садово- паркового господарства.
      Студенти під керівництвом викладача визначили видовий склад шкідливих комах та збудників хвороб деревних рослин, діагностували хвороби зелених насаджень та окремих декоративних рослин; опанували методи патологічних обстежень, розрахували індекс санітарного стану насадження, оволоділи методами нагляду, прогнозу зелених насаджень, оцінили шкоду, заподіяну хворобами та шкідливими комахами.
      Цінні рекомендації по застосуванню сучасних засобів та методів захисту рослин від збудників хвороб та шкідливих комах у розсаднику отримали від старшого викладача кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій, Косенка Юрія Івановича.
      Відношення студентів до навчальної практики є дуже визначальним, значна зацікавленість у правильності діагностування тієї чи іншої хвороби чи шкідливої комахи деревних декоративних рослин дає змогу сформувати в них майбутніх професіоналів своєї справи.
        Не можна бути фахівцем без базових знань і вмінь, які засвоєні під час навчальних практик!


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook