Підтверджуючи статус інноваційного університету: стартапи НУБіП України

26 червня 2019 року

 

     Інформаційна та економічна конкуренція в сучасних умовах ринкових відносин та глобалізації ставить перед університетом нові цілі для досягнення успіху у сфері інноваційної діяльності.
     Зважаючи на реалізацію завдань cтратегічної програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива 2025» з початку 2018-2019 навчального року на кафедрі військової підготовки за підтримки її завідувача Анатолія Есаулова організовано наукові дослідження, виготовлення та випробування нових екологічно чистих технологій.
     Представники чотирьох команд винахідників кафедри військової підготовки активно долучилися до навчання в Стартап-школі НУБіП України, де працювали над завданнями з формування місії нового продукту, обґрунтуванням цільових ринків і комунікаціями з клієнтами, технологічним аудитом стартап проекту, корпоративною культурою, оптимізацією бізнес-моделі і розробкою фінансової моделі своїх проектів. Означена робота виявилася результативною.
     На урочистій церемонії оголошення фіналістів конкурсу екологічно дружніх стартапів Проекту UNIDO/GEF «Глобальна інноваційна програма чистих технологій для малих та середніх підприємств в Україні», що відбувся кілька днів тому, дві команди студентів-винахідників НУБіП України оголошені переможцями цього конкурсу.
     На конкурсі перемогли два стартапи:
  1. «Система автономного, екологічно чистого виробництва теплової та електричної енергії з твердого палива та води (SAE-GTEE-SFW)», яку розробили студенти Катерина МосковченкоОлександр ВергелесМикола СердюкСофія Корнійчук;
  2. «Система використання води як палива для функціонування двигунів внутрішнього згорання (EF-W-OS)» – студентів Богдана Марченка, Валерії Кисельової, Оксани Кузнєцової, Миколи Григоревського, Богдана Нечипоренка.
     Стартап SAE-GTEE-SFW забезпечує формування активної піро-газо-водно-повітряної пальної суміші (використання води як палива) для функціонування піролізних котлів та забезпечує економію вуглеводневого палива в межах до 20 % від чинних експлуатаційних норм під час одночасного генерування теплової та електричної енергії за умови утилізації будь-якого твердого палива, наприклад, деревини, гуми, пластику.
     Стартап EF-W-OS забезпечує формування холодної активної паливо-водно-повітряної пальної суміші (використання води як палива) для функціонування двигунів внутрішнього згорання та забезпечує економію вуглеводневого палива в межах до 20 % від чинних експлуатаційних норм.
     Активну допомогу та всебічну підтримку молодим вченим, студентам-винахідникам, стартаперам надали керівник Стартап-школи НУБіП України доктор економічних наук, професор Ольга Витвицька та доцент кафедри військової підготовки, кандидат військових наук Андрій Андрієвський.
Отченашко В.В., 
начальник науково-дослідної частини
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook