Інтерв’ю з Анатолієм Гойчуком

11 жовтня 2019 року
НУБіП України

У стінах Національного університету біоресурсів і природокористування України 10 жовтня 2019 р. відбулося пленарне засідання в рамках Міжнародної науково-практичної конференції “Лісова типологія як основа наближеного до природи лісівництва”.

Ми зустрілися з одним із учасників конференції і взяли інтерв’ю.

Гойчук Анатолій Федорович, доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри лісівництва НУБіП України.

 

 

 – Чи справдились Ваші очікування від цієї конференції?

Конференція пройшла на високому науковому рівні. Проведення таких заходів сприяє розширенню наукових зв′язків професійної комунікації. Конференція присвячена 150-річчю з дня народження проф. Є.В. Алексєєва та заснування кафедри лісівництва Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства. Науковці обговорювали важливі теми щодо типології оцінки ґрунту у різних її формах. На сьогодні – це важливий критерій для успішного розвитку лісового господарства.

 

– Яка доповідь, на Вашу думку, на пленарному засіданні найкраще окреслила перспективи лісівничої галузі?

На мою думку, Бондар Анатолій Омелянович, доктор сільськогосподарських наук, професор і завідувач кафедри лісівництва НУБіП України, у своїй доповіді цікаво презентував історію кафедри лісівництва, внески учених у лісівничу галузь, напрямки біоценозу, а також ґрунтовно окреслив віхи типологічної науки.

 

– Які напрями Ви вважаєте пріоритетними у розвитку лісового господарства?

Аби досягти розвитку, потрібно відійти від стандартів, оскільки вони не дають змоги осягнути проблему. Треба брати до уваги не тільки індексацію лісів, але й враховувати ведення господарства. На сьогодні, за статистикою, 75% лісів – штучні. Зокрема, лісостеповий розвиток – найвдаліший. Поділля славиться найбільш цінною породою деревини в Україні –  дубами.

 

 

– Що б Ви хотіли побажати молодим науковцям, які тільки розпочинають свою дослідницьку діяльність у  лісівничій галузі?

– У нашій справі необхідно зосереджувати наукові дослідження на актуальних питаннях лісівничої галузі. Цікавими і важливими є дослідження, що проводять на базі відокремлених підрозділів нашого університету, зокрема у Боярській лісовій дослідній станції.   

 

Олександра Піценко,

студентка 1 курсу гуманітарно-педагогічного факультету

спеціальності «Журналістика»

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook