Студенти 5 групи ІІ курсу факультету ветеринарної медицини провели мікробіологічне дослідження довкілля

20 жовтня 2019, 15:25

Довкілля є спільним домом для живих об'єктів природи - людини, тварин, рослин та мікроорганізмів, які проживають з дотриманням певних взаємостосунків. Часто рівновага цих стосунків порушується з якогось боку і тоді настає потреба у детальному вивченні довкілля щодо присутності у ньому патогенних мікроорганізмів.

Студенти 5 групи ІІ курсу ОС "Магістр" на занятті з ветеринарної мікробіології, згідно календарного плану навчання, відбирали на дослідження проби повітря апаратом Кротова та седиментаційним методом, воду - з водогінного крана, та ґрунт - на території вигульного майданчика.

  

Спершу під керівництвом проф. Оксани Валентинівни Яблонської визначилися із ділянкою для відбору ґрунту. Далі методом конверта визначили її межі, відібрали проби ґрунту у стерильну чашку Петрі, перемішали, відділили камінці та інші зайві частки, закрили, підписали і доправили у лабораторію кафедри для дослідження.

Заняття проходило цікаво і насичено. І вже на наступних заняттях ми знатимемо, які мікроорганізми присутні у ґрунті вигульного майданчика та чи можна тут випасати і вигулювати тварин.

О.В. Яблонська

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook