Співробітники кафедри взяли участь у відкритті пам’ятної дошки професору Каміллу Шиндлеру

23 листопада 2019, 19:31
НУБіП України, 7-й навчальний корпус

  20 листопада 2019 року інженерна спільнота НУБіП України і науковці Національної академії аграрних наук відкрили пам’ятну дошку Каміллу Гавриловичу Шиндлеру, встановлену на стіні 7-го навчального корпусу.
   Це крок на реалізацію постанови Верховної Рада України від 18 грудня 2018 року «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2019 році» та рішень керівництва НААН України щодо відзначення на державному рівні 150-тиріччя від дня його народження.
 Професор Камілл Шиндлер – всесвітньовідомий вчений у галузі машинознавства і сільськогосподарського машинобудування, засновник випробувань сільськогосподарської техніки на теренах України, першої в Європі станції випробувань землеробських машин і знарядь при Київському політехнічному інституті, представляючи учасникам цю непересічну особистість, зазначив декан механіко-технологічного факультету Ярослав Михайлович. Камілл Гаврилович був першим завідувачем кафедри сільськогосподарського машинознавства, правонаступницею якої є нині наша кафедра сільськогосподарських машин та системотехніки ім. академіка П.М. Василенка.

Юрій Гуменюк,
завідувач кафедри сільськогосподарських машин
та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка
 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook