Яскраві та насичені Дні Науки у НУБіП України!

9 листопада 2019, 10:00
НУБіП України
             «Дні науки» − науково-популярний волонтерський проект, що об’єднав мережу горизонтальних наукових зв’язків по всій Україні. За 6 років у цьому заході вже прийняло участь декілька сотень науковців, викладачів та популяризаторів науки. Цей проект має велику підтримку серед активних громадян не лише у місті Київ, а й Житомирі, Запоріжжі та Івано-Франківську. Показово, що кожного року список міст-учасників розширюється. Тому не дивно, що проект «Дні науки» вже вкотре був проведений на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України. Викладачі, молоді вчені, аспіранти та студенти намагалися показати, що наука може бути веселою, захоплюючою, а головне, доступною навіть наймолодшому досліднику!
            Традиційно, Дні науки проходять у багатьох установах Києва та інших міст України, завжди збираючи бажаючих долучитися до такого свята! Тому, ні невеликий дощик, ні туман не завадив дітлахам з батьками, школярам та навіть уже студентам 9 листопада 2019 року завітати до Національного університету біоресурсів і природокористування України. Співорганізатором Днів Науки, як і 6 рік поспіль є доцент кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики Наталія Нестерова, і приємно, що студентів, які бажають прийняти участь кожного року стає все більше!
            Так, таємниці мікроклонального розмноження або як виростити рослину у пробірці поділилися студенти 4 курсу Анастасія Скуба та Марина Чайка та асистент кафедри біотехнології та біорізноманіття Віталіна Богославець. Значний інтерес викликали мікроскопічні препарати рослин та генетична трансформація, яку показали студентка 2 курсу Наталія Кисіль та студент 1 курсу Арсен Герасименко, який для найменших відвідувачів підготував сюрприз − біохімічні фокуси із спалахами, вогняними змійками і кольоровими «танцюючими пляшечками». Студентка Софія Куцина продемонструвала унікальну колекцію метеликів кафедри ентомології, більшість експонатів якої була зібрана співробітниками кафедри та її завідувачем Ярославом Лікарем особисто.
            «Радіація − це не страшно»! Саме такими словами зустрічали відвідувачів старший викладач кафедри радіобіології та радіоекології Володимир Іллєнко і студенти 5 курсу Віктор Арутюнов та Андрій Мельніченко. Вони навчили користуватися дозиметрами та показали секрети як швидко надягти захисний одяг у разі небезпечної ситуації, а Богдан Сіненко продемонстрував справжній штучний артефакт із підвищеною радіоактивністю. 
                 Програма була настільки різноплановою, що тримала ажіотаж серед відвідувачів аж 6 годин до закінчення свята! Усі присутні пообіцяли повернутися наступного року за новими науковими враженнями та цікавинками!
  
  
  
  
 
Доцент кафедри
Наталія Нестерова
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook