Практичне заняття з дисципліни «Рекреаційний потенціал агроландшафтів України »

26 листопада 2019 року

Національний природний парк «Голосіївський» – єдиний в Україні та один з кількох у світі національних парків, розташованих в межах мегаполісів на площі 4525,52 га в межах Голосіївського району м. Києва. Тому основною метою його створення є збереження, відтворення та раціонального використання особливо цінних природних комплексів та об’єктів Лісостепу та Київського Полісся, що мають важливе природоохоронне, наукове, історико-культурне, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення, а також для поліпшення екологічного стану м. Києва. Студенти 2 і 3 курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Екологія» на практичному занятті з дисципліни «Рекреаційний потенціал агроландшафтів України» обговорили проблеми відтворення та рекреаційного використання НПП «Голосіївський».

Проходячи найбільш відвідуваною частиною парку ˗ екостежками, що прокладені в Голосіївському лісі не відчуваєш як швидко спливає час.

Студенти загорілися ідеєю пройти всіма екостежками, а особиво їх зацікавила інтерактивна екостежка, яка покликана поширювати в доступній формі знання про природу та залучати жителів міста до прогулянок на свіжому повітрі. Екостежку довжиною 2,7 км відкрито в травні 2019 року. По маршруту розставлені інформаційні стенди та різноманітні цікаві підказки, які допомагають відвідувачам пізнавати природу, бачити, чути та розуміти ліс.

Старший викладач
Сербенюк Анна
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook