Чемпіонат міста Києва з важкої атлетики серед юнаків, юніорів, молоді 2020 року

24 лютого 2020, 22:59
м.Київ, НУБіП України, навчальний корпус №9

Важка атлетика - силовий вид спорту у сучасних Олімпійських Іграх, у якому атлет робить спробу підняття якомога більшої ваги штанги (грифу та важкоатлетичних дисків). У сучасних Олімпійських Іграх змагання з важкої атлетики включають в себе дві вправи – ривок та поштовх. Переможців визначають за сумою двоборства.

22 лютого 2020 року у місті Києві в НУБіП України у навчальному корпусі №9 на кафедрі фізичного виховання відбувся відкритий чемпіонат міста Києва з важкої атлетики серед юнаків, юніорів у вікових категоріях до 17 і до 20 років і серед молоді віком до 23 років.

За звання чемпіона Києва серед юнаків, юніорів, молоді змагались 64 спортсмени з 4 команд міста Києва та представники Київської області. Найбільшу кількість учасників виставила дитячо-юнацька спортивна школа «Спартак» - 29 спортсменів, НУБіП України презентували 20 молодих студентів-спортсменів, від НТУУ (КПІ) – 6 осіб, від позашкільного навчального закладу ЦВПСВМ "Десантник" – 4 спортсмени і ще 5 спортсменів виставила команда КСР ДЮСШ "Максимум" з міста Боярка Київської обл.

Останні роки змагання з важкої атлетики серед молоді традиційно проводяться у стінах нашого університету – що є визнанням розвитку цього виду спорту в НУБіП України і гарною профорієнтаційною роботою по залученню школярів, випускників коледжів до лав студентів нашого Вишу.

Серед учасників змагань і 20 студентів НУБіП України, сильніших молодих спортсменів секції важкої атлетики: Інна Маркіна, Євгенія Єрмоленко, Юлія Телегуз, Яна Тищук, Лілія Рижик, Юлія Гордієнко, Констянтин Морозов, Вадим Дячук, Владислав Леонтович, Дмитро Нікулін, Єгор Хмарін, Микита Шульга та інші.

Секція важкої атлетики працює в нашому університету з незапам’ятних часів, з 1978 року спортсменів важкоатлетів тренує Григорій Береза – старший викладач кафедри фізичного виховання, майстер спорту СРСР з важкої атлетики, з жовтня 2019 року викладачем кафедри фізичного виховання зараховано Юрія Безуглого – майстра спорту України з важкої атлетики, тренера вищої категорії, який підсилив тренерський склад кафедри і потенціал результатів наших спортсменів, у 2019 році керівництво університету придбало для тренувань секції дві штанги з комплектами блинів, спортивну форму, Микола Томенко – голова наглядової ради НУБіП України подарував студентам важкоатлетичні пояси, тому у вболівальників наших спортсменів були усі підстави побачити радісні, знайомі обличчя серед переможців і призерів змагань. І наші хлопці та дівчата виправдали сподівання показавши у запеклій боротьбі, на сам перед саме із непіддатливою штангою, максимальні власні результати – ставши призерами чемпіонату.

 

В особистому заліку чемпіонату Києва серед юніорів і юніорок (спортсмени до 20 років) студенти НУБіП України зайняли такі місця:

·  (дівчата) категорія 55 кг:

Юлія Телегуз – 2 місце з сумою двоборства 83 кг (3 курс, 1 група, ННІ лісового і  садово-паркового  господарства)

Інна Маркіна  – 3 місце з сумою двоборства 73 кг (1 курс, 3 група, факультет ветеринарної медицини)

·  категорія 64 кг:

Яна Тищук – 1 місце з сумою двоборства 120 кг ( 2 курс, 5 група, факультет ветеринарної медицини)

Лілія Ражик – 2 місце з сумою двоборства 82 кг (4 курс, 2 група, факультет тваринництва та водних біоресурсів)

·  категорія 76 кг:

Євгенія Єрмоленко – 2 місце з сумою двоборства 98 кг (2 курс, 1 група, факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК)

·  категорія 87+ кг:

Юлія Гордієнко – 1 місце з сумою двоборства 65 кг (3 курс, 1 група, факультет тваринництва та водних біоресурсів)

·  (хлопці) категорія 55 кг:

Костянтин Морозов – 1 місце з сумою двоборства 95 кг ( 1 курс, 5 група, економічний факультет)

·  категорія 89 кг:

Владислав Леонтович – 2 місце з сумою двоборства 185 кг ( 1 курс, 5 група, економічний факультет)

·  категорія 96 кг:

Дмитро Нікулін – 1 місце з сумою двоборства 185 кг (1 курс, 1 група, факультет тваринництва та водних біоресурсів);

Єгор Хмарін – 2 місце з сумою двоборства 160 кг (1 курс, 7 група, агробіологічний факультет);

Микита Шульга – 3 місце з сумою двоборства 155 кг (1 курс ,1 група, факультет тваринництва та водних біоресурсів).

 

На цих змаганнях 6 студентів НУБіП України виконали нормативи спортивних розрядів з важкої атлетики: КМСУ – Дмитро Мосійчук (виступав поза конкурсом у ваговій категорії 67 кг), І дорослий розряд – Яна Тищук, ІІ дорослий  розряд – Владислав Леонтович і Дмитро Нікулін, ІІІ дорослий  розряд – Єгор Хмарін і Микита Шульга.

Протоколи змагань можна переглянути за посиланням (https://nubip.edu.ua/node/65236 ).

 

Євгенія Єрмоленко учасниця змагань,

 студентка факультету харчових технологій

та управління якістю продукції АПК,

В’ячеслав Пархоменко

заступник завідувача кафедри фізичного виховання

гуманітарно-педагогічного факультету

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook