Чорнобай Сергій з роботою “Електротехнологічний комплекс для передпосівної обробки насіння в магнітному полі” отримав диплом ІІІ ступеня у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.

17 квітня 2020 року

      У квітні 2020 року на базі Дніпровського державного технічного університету м. Камянське проходив ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Електротехніка та електромеханіка». У конкурсі брали участь 240 наукових робіт.

Наукова робота Чорнобая Сергія “Електротехнологічний комплекс для передпосівної обробки насіння в магнітному полі” присвячена розробці електропривода транспортера електротехнологічного комплексу для передпосівної обробки насіння в магнітному полі. Транспортер повинен забезпечити оптимальну експозицію магнітної обробки насіння.

На основі аналізу зусиль, які діють в транспортері, визначена потужність приводного двигуна та механічні і інерційні характеристики транспортера для насіння різних сільськогосподарських культур. Проведені дослідження електромеханічних перехідних процесів в електроприводі транспортера та встановлено залежність зміни швидкості транспортерної стрічки при відхиленні напруги. Це дало можливість встановити межі зміни швидкості руху насіння в магнітному полі при зміні навантаження та відхиленні напруги. Оскільки вони не перевищують допустимого значення при обробці насіння в магнітному полі, то немає потреби у застосовуванні системи автоматичного регулювання швидкості транспортера.

Віталій Савченко,

доцент кафедри електротехніки,

електромеханіки та електротехнологій

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook