Дистанційне засідання кафедри – вдосконалення інформаційних навиків!

31 березня 2020 року

Реалії сьогодення диктують науково-педагогічним працівникам до самовдосконалення у сфері інформаційного простору. Так, 31 березня 2020 року 0б 11:00 дня відбулося засідання кафедри екології агросфери та екологічного контролю. Безперечно, в умовах карантину, проводити засідання надзвичайно тяжко. Проте, працівники кафедри кожного дня прагнуть до вдосконалення своїх інформаційних навиків, і проведення засідання кафедри стало реальним. Платформою для проведення даного засідання було обрано ZOOM, на якій можливо вільне спілкування між усіма членами кафедри, а також показ необхідних документів та матеріалів для засідання кафедри.


Науково-педагогічні працівники підняли одне з основних питань про освоєння новітніх технологій дистанційного навчання як для викладачів так і для студентів, а також їх застосування. За думкою студентів (опитування було проведено протягом карантину), використовування технологій дистанційної освіти орієнтують студентів не лише на засвоєння готових науково-теоретичних формул і конкретно-прикладних рекомендацій, а й на творчу, пошукову діяльність з конструювання нових знань, моделювання і вивчення процесів і явищ, проєктування способів професійної діяльності. Проте, як зазначали студенти, виникає одна проблема – це відсутність інтернету, без якого стає неможливим використання технологій дистанційного навчання.

 

 


Під час активного спілкування у платформі Zoom доценти Віта Строкаль, Олена Наумовська, Юлія Рибалко зазначили, що дистанційні технології, впроваджені в освітній процес, вимагають більш ретельного засвоєння їх методики роботи, де основним фактором також виступає наявність потужної інтернет-мережі у викладачів та студентів. Окрім цих питань, також були розглянуті та обговоренні питання участі НПП у профорієнтаційній роботі, організації методичної роботи викладачів, проведення дистанційного навчання через платформу Elearn та інші.

 


І як підсумок засідання кафедри, до основних завданнь було віднесено – берегти своє здоров’я та рідних, виконувати умови самоізоляції.


Секретар кафедри, Віта Строкаль
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook