ОСВОЮЄМО НОВІ РЕСУРСИ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ - GOOGLE CLASSROOM

14 квітня 2020, 14:05
Альтернативною платформою дистанційного навчання студентів-екологів на період карантину став безкоштовний сервіс Google Classroom (Google Клас). Він створений фахівцями корпорації Google для навчальних закладів, некомерційних організацій і користувачів особистих облікових записів Google. У ньому можна створювати курси, а також призначати і перевіряти завдання. Це простий у використанні сервіс, що дозволяє спрощувати організацію навчального процесу і комунікацію із студентами.
Зокрема, цим сервісом активно користуються студенти 3 і 4 курсів ОС «Бакалавр» спеціальності 101 «Екологія» при вивченні таких дисциплін як: «Моніторинг довкілля 2 (геоінформаційний моніторинг)» і «Основи ГІС».
 
Студенти мають доступ до необхідних навчально-методичних матеріалів: лекцій, методичних вказівок до виконання лабораторно-практичних робіт, відеоінструкцій тощо. 
 
Їх активність чітко фіксується у класному журналі. Для активації виконаних лабораторно-практичних робіт студенти мають виконати завдання, прикріпити його через функцію «здати завдання». Тільки після того викладач зможе його перевірити, оцінити та виставити відповідну кількість балів. 
 
Крім того, на цьому сервісі є функція створення тестових форм, що надало можливість дистанційно здійснити модульне контрольне оцінювання знань студентів та проаналізувати отримані результати статистично як у загальній вибірці, так і по окремому студенту.
 
Вцілому, використання безкоштовного сервісу Google Classroom є простим і ефективним й надає можливість ефективно здійснювати навчальний процес дистанційно за умов нинішніх карантинних заходів.
 
 

Марина Ладика 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook