МИСТЕЦЬКА СТУДІЯ «7 СХОДИНОК» НА КАРАНТИНІ

7 квітня 2020 року

 МИСТЕЦЬКА СТУДІЯ «7 СХОДИНОК»  НА КАРАНТИНІ

         Карантин – напевно, найстрашніший сон для творчої людини: ні репетицій групою, ні концертів... « Хоча, може, не все так погано?» - подумали учасники мистецької студії «7 сходинок» під керівництвом доцента кафедри культурології Заслуженого артиста України Романа Рудого і вирішили : у студії десяток студентів факультету інформаційних технологій, тому у століття змін і технічного прориву вони допоможуть знайти вихід із ситуації.
         Солісти почали займатися індивідуально дистанційно практично відразу. А от нам спочатку було не зрозуміло, як організувати репетицію групи дистанційно, бо одна справа - розмова двох людей, а інша - репетиція шести рок- музикантів з барабанами, гітарами та синтезаторами. Інтернет хоч і досить швидкий, але не настільки,  щоб зіграти одночасно, виходить трохи розсинхронено через затримку передачі звуку.
Але трохи подумавши, ми знайшли ту модель, за якою можна продуктивно займатися, бо  насправді: виявилось, що репетиції можна проводити онлайн, а ще можна  організовувати  онлайн трансляції з міні-концертами в Instagram чи Facebook. До того ж карантин - це чудовий час для покращення своїх навичок гри на музичних інструментах, розвитку творчих здібностей. Заходьте на нашу сторінку в Instagram @get_men_sound там ми робимо онлайн концерти, кавери і ділимось корисними порадами для музикантів.
Ось вам кілька лайфхаків для репетицій і дистанційного заняття творчістю:
1. Вдягайте навушники (у навушниках звук набагато кращий, а головне буде менше чути фонові звуки, також ваш мікрофон буде ближче до інструменту).
2. Використовуйте принцип рації:
- Що ти думаєш про цю партію Артем, прийом...
- Думаю потрібно зробити щось більш енергійне, прийом...
Хе-хе насправді не все так погано.
Просто оберіть ведучого, як у грі, який буде надавати слово. Це дуже важливий нюанс, аби уникнути балагану.
3. Грайте беззвучно (як ми).
Зіграти одночасно нам вдається так. Усі вимикають свої мікрофони, окрім одного, який має основну партію, від якої всі відштовхуються. Так кожен може грати свою партію, чуючи основний інструмент.
Для того, щоб почути, що вийшло в загальному, потрібно вдатися  до відеомонтажу, один записує на відео свою партію, пересилає наступному, той під неї свою і так далі.
А результат -  маємо зібрану композицію і новий пост для соціальних мереж.
 
 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Владислав Харченко
cтудент 2 курсу факультету інформаційних технологій, учасник мистецької студії «7 сходинок» , лідер гурту «Get'Men»

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook