Feedback – це важливо. Дійсно, а що взагалі думають самі студенти про наші дистанційні курси?

17 квітня 2020 року

Зворотній зв’язок може дати матеріал для подальших роздумів і пошуку шляхів вдосконалення дистанційних курсів.

Представтесь, будь ласка. Де ви знаходитесь в період карантину?
Вітаю! Мене звати Когут Марина В’ячеславівна. Я – студентка другого курсу спеціальності «Журналістика» гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України. У період карантину я перебуваю вдома у рідному місті Прилуки, що на Чернігівщині.
 

На якій онлайн платформі ви працюєте?
Моє дистанційне навчання, переважно, проходить на навчальному порталі Elearn. Також я отримую завдання від викладачів поштою або соцмережами. Моя улюблена частина – це конференції з викладачами в Zoom та Webex.
 

Які переваги та недоліки в них ви можете назвати?
Основною перевагою дистанційної форми навчання є, передусім, її зручність: я самостійно обираю час і місце для навчання. Окрім того, заміна конспектів електронними ресурсами та новітніми методами навчання.
Звичайно ж, є й певні недоліки нашої навчальної платформи: інколи вона не витримує кількості студентів, і трапляються збої. Також не вистачає традиційної методики навчання, яка передбачає не віртуальне, а “живе” спілкування між студентом і викладачем.


Скільки часу в день ви витрачаєте на навчання?
Я поважаю час, який викладачі приділяють нам, тому старанно виконую усі завдання. Кожного дня я приділяю навчанню, щонайменше, 2 – 3 години.


Які у вас є особисті побажання до дистанційного курсу?
Як і іншим, мені б хотілося, аби викладачі раціонально відносилися до кількості домашнього завдання, яке вони надсилають. Інколи обсяги занадто великі. Вкупі з іншими дисциплінами, це перетворюється у  сотні файлів у форматі DOC, велика кількість годин, проведених перед монітором, брак часу для інших справ, що потребують уваги.


Чи вдається під час карантину займатися спортом, читати книжки, готуватися до Олімпіади?
Попри те, що вільного часу залишається не так вже й багато, я все ж знаходжу час, щоб слідкувати за собою – кожного вечора я здійснюю невелику пробіжку до лісу, що розташований поряд з будинком. Також читаю книжки, вони допомагають відволіктися від думок про зловісний коронавірус.

Бесіду провела:

Ганна Медяник,
асистент кафедри англійської філології


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook