Студенти магістерської програми «Ветеринарні технології забезпечення здоров’я тварин» здали змістовий модуль «Хвороби птиці» ON-LINE. Ділимося досвідом

25 квітня 2020 року

Для спілкування викладача із студентами магістерської програми «Ветеринарні технології забезпечення здоров’я тварин», які опановували матеріал із модуля «Хвороби птиці», була освоєна нова форма дистанційного навчання - відеоконференція за допомогою програми ZOOM. Студенти мають змогу за допомогою смартфонів, планшетів чи комп’ютерів чути і бачити матеріал, який надає викладач (доцент Бойко Н.І.), задавати питання під час заняття, коментувати матеріал. Викладач під час такої відеоконференції бачить присутність студентів, спостерігає за їх реакцією на викладений матеріал, запитує чи все для них зрозуміло. Однак важко оцінити реальну ситуацію, хто спілкується з тобою по той бік екрану, оскільки не в усіх на комп’ютерах є відеокамера. І здача тестових завдань за допомогою дистанційних засобів також не вказує, що студент дійсно самостійно вирішував завдання.

Тому оцінку знань з модуля «Хвороби птиці», вирішили здійснити ON-LINE за допомогою відеозв’язку в додатку-месенджері Viber. Перед здачею модуля викладач надає студентам весь перелік питань із модуля з варіантами відповідей. Запитання різної складності, тому в кожному варіанті близько 80 правильних відповідей на 30 питань. Студенти опрацьовують ці запитання, з рекомендованих джерел знаходять правильні відповіді і є впевненими, що на 30 із 75 запитань вони мають відповісти під час онлайн спілкування протягом 20-30 хв. 

Як можна описати враження від проведеного ON-LINE модуля? 
Приємні враження:

  • Це спілкування зі 100 % студентів, бо нажаль ми всі позбавлені в період карантину цього зворушливого моменту. Навіть під час відеоконференцій, ми спілкуємся лише з декількома студентами, у яких виникають запитання.
  • Приємне хвилювання (кожен студент хвилювався перед здачею, хвилювався і викладач).
  • Студенти досить добре готуються. На більшість запитань вони надають правильні відповіді, а також відповідають на уточнюючі запитання.
  • Видно, що студенти готуються, посилаючись на лекційний і методичний матеріал, який надав викладач, і матеріал з інтернет-ресурсів, який вони опрацьовували самостійно.

Не дуже приємні враження:

  • Дуже багато витрачається часу на здачу одного модуля ON-LINE у групі із 21 студента. На кожного студента витрачається від 20 до 40 хв, на це впливає якість інтернету-трафіка учасників відеозв’язку. Здача модуля триває протягом двох діб, оскільки викладач лише один. Ще кілька годин займає перевірка відповідей кожного студента.

В цілому, оцінювання знань студентів магістратури з модуля «Хвороби птиці» ON-LINE за допомогою відеозв’язку в додатку-месенджер Viber можна вважати репетицією перед здачею екзаменаційної сесії, якщо буде вимога ON-LINE здачі.

Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Бойко Наталія Іванівна

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook