Агробіологічний факультет провів on-line День відкритих дверей

9 травня 2020 року

 Весняні Дні відкритих дверей стали уже доброю традицією у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Проте цьогоріч, у зв’язку із карантинними заходами, необхідним став пошук нових методів знайомства абітурієнтів із спеціальностями університету. І таким досить продуктивним механізмом стало проведення on-line Днів відкритих дверей. Такий захід 7.05.2020 р. відбувся і на агробіологічному факультеті з використанням платформи Cisco Webex, YouTube, соціальних мереж Facebook, Instagram.

 

Попередньо оргкомітетом була поширена інформація про проведення Дня відкритих дверей через соціальні мережі, месенджери та ін. 

Розпочався захід, до якого долучилося 102 учасники, з ознайомлення деканом Оксаною Тонхою з факультетом вцілому, спеціальностями 201 Агрономія і 203 Садівництво та виноградарство.

Вона детально зупинилася на покращенні навчальної бази за останні роки і на незалежних рейтингах, за якими факультет є лідером серед споріднених факультетів України.

Продовжив знайомство з факультетом голова студентської організації Владислав Богданець, який поділився враженнями студентів від навчання, баченням перспективності працевлаштування майбутніх агрономів і плодоовочівників.

Після цього завідувачі кафедр і провідні науково-педагогічні працівники факультету: Анатолій Бикін, Наталія Пасічник, Олена Літвінова, Іван Федосій, Борис Мазур, Світлана Каленська, Любов Гончар, Семен Танчик, Олександр Макарчук, Віталій Коваленко, Григорій Подпрятов, Юрій Кравченко, Віктор Бухтіяров ознайомили з навчальною базою своїх кафедр. 

Розповіді супроводжувалися on-line відео з лабораторій і дослідних полів, що дозволило абітурієнтам скласти максимально близьке до реальності уявлення про місце свого майбутнього навчання. Відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець детально ознайомила учасників заходу із особливостями вступу. Приємно, що багато запитань було задано саме по процедурі вступу, що свідчить про те, що багато учнів уже визначилися із місцем навчання.

На завершення заходу була проведена вікторина, наскільки майбутні абітурієнти обізнані з факультетом. І приємно здивувало, що правильні відповіді були надіслані протягом декількох хвилин після їх оголошення. Тобто учасники заздалегідь цікавились і досить детально ознайомились з особливостями вступу і навчання на факультеті. Одна з переможниць вікторини, Валентина Шивчук з Кіровоградщини, поділилась враженнями від проведеного Дня відкритих дверей: «Я, як майбутній студент можу сказати, що онлайн День відкритих дверей мене приємно вразив. Усі викладачі приємні, веселі й організовані. Особливо мене вразили сади, лабораторії та новітня техніка. Звичайно, що єдиним мінусом було те, що все проходило онлайн, адже так хотілося побачити усе вживу».

Переконані, що бажання і прагнення Валентини та сотень інших учнів побачити усе вживу реалізуються найближчим часом, коли вони стануть студентами нашого зво і матимуть змогу не лише побачити, але і навчатися на сучасному обладнанні факультету та університету загалом. І викладачі докладуть максимум зусиль та свого інтелектуального і фахового потенціалу, щоб проведені в університеті роки були найкращими у житті та стали потужним стартом успішного професійного та життєвого шляху.

 

 

Олександр Цизь,

доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту,

Роман Жила,

доцент кафедри загальної, органічної та фізичної хімії

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook