Викладання навчальної дисципліни: «Управління земельними ресурсами» забезпечується у дистанційному режимі із використанням Youtube, Cisco Webex та Elern

12 травня 2020 року
Кафедра управління земельними ресурсами
 
Сьогоднішні карантинні умови навчального процесу дозволяють апробувати та успішно впровадити практику проведення дистанційних онлайн занять різноманітними програмними засобами та платформами онлайн конференцій.
Так, навчальна дисципліна: «Управління земельними ресурсами» для студентів ОС «бакалавр» спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» вивчається студентами із використанням різноманітних засобів комунікації, в тому числі онлайн: YouTube, CiscoWebexта Elern.
Показовою для більшості викладачів факультету землевпорядкування стали, вже традиційні, щотижневі лекції професора Дорош Ольги Степанівни на власному  YouTube каналі. Даний сервіс дозволяю транслювати лекцію у відкритому доступі будь-якому користувачу мережі Інтернет, а також, що не менш важливо, збереження запису на каналі або питання до лектора у прямому ефірі у режимі чату. Очевидно, що використанню YouTube робить викладача «публічним», мотивує до тривалої та кропіткої підготовки, адже у будь-який момент запис можна бути переглянутий студентами, керівництвом, практиками та іншими експертами. Але, насамперед, варто розуміти, що відкритість та бажання вдосконалюватись це новий тренд сучасної освітньої діяльності.
 
 
Щодо проведення практичних занять, то вони відбуваються онлайн через платформу для відеоконференцій CiscoWebex, яка дозволяє викладачу донести до студента усі тонкощі практичних завдань та можливостей їх виконання, а також обговорити усі питання, які виникли у студентів у режимі онлайн. Проведення практичних робіт із «Управління земельними ресурсами» забезпечували ст. викл. Колісник Григорій та аспірант кафедри Дорош Андрій, який проходив необхідну викладацьку практику. До речі, до практичних занять можуть приєднатись усі бажаючі за посиланням, яке міститься на сайті кафедри у публікації «План-графік проведення занять». Також викладачі можуть залучити експертів-практиків до практичних занять.
 
 
Безумовною перевагою забезпечення викладання студентам факультету землевпорядкування навчальних дисциплін є раніше розроблений та атестований Електронний навчальний курс, який містить усі необхідні матеріали для його проходження, в тому числі: лекції, електронні посібники, інший теоретичний матеріал, практичні роботи із методикою виконання, відеоматеріал, атестаційний модульний контроль. Він дозволяє оцінити рівень виконання практичних та самостійних робіт студентів, провести тестовий та підсумковий контроль. Це далеко не усі можливості даного Навчально-інформаційного порталу.
 
 
Ст. викл. Григорій Колісник
 
 
 
 
 

 

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook