Онлайн-іспити: від підготовки до співбесіди

24 травня 2020 року
НУБІП України

            Коронавірус значним чином вплинув на життя людей в усьому світі та його вплив неухильно зростає. У багатьох країнах влада встановила безпрецедентні карантинні заходи та обмеження: навчальні заклади зачинено, внутрішні та міжнародні рейси скасовано, припинено рух громадського транспорту, людям рекомендується залишатися вдома. Як наслідок - онлайн-навчання набирає популярності з кожним днем все більше і більше.

На цьому тижні у групах Механіко-технологічного факультету та факультету Конструювання та дизайну, де я читаю лекції з Вищої математики, Прикладної математики, Вищої та прикладної математики було проведено іспити. Для швидкої комунікації зі студентами використовувались такі меседжери як Viber та Telegram, спробувано безліч додатків для відеоконференцій (все ж найзручнішим особисто для мене виявився Zoom), в процесі підготовки до іспитів було випито десятки чашок кави.

 (на фото робочий стіл студентки І курсу Механіко-технологічного факультету, групи ТТ-1905 Войтенко Ольги)

 
 

 (співбесіда зі студентами І курсу факультету Конструювання та дизайну групи ГМаш-1901)

 
Але незважаючи на, здавалося б, легкий формат онлайн, насправді зусиль було витрачено більше, ніж на зимову сесію. Незвично не бачити і не відчувати аудиторію, фокусувати і утримувати увагу студентів складніше, ніж офлайн. Також для викладача і для студентів онлайн-формат більш стресовий, оскільки до стандартних хвилювань додається ще й стрес щодо швидкості інтернету та якості зв’язку.
Попри те, що віддалена комунікація для багатьох є викликом, іспити пройшли легко та цікаво.
За короткий час студенти та я, як викладач, не лише успішно справились з поставленою перед намизадачею, але й вийшли із зони комфорту та відчули неймовірний прилив адреналіну!
Готуючись до іспитів я із здивуванням відкривала для себе нові можливості навчати і навчатись, мотивувати і мотивуватись та захоплювалась здатністю моїх студентів пристосуватись до будь-яких обставин, зберігаючи при цьому наполегливість та прагнення до знань.
        Я щиро вірю, що об'єднуючи зусилля, ми зможемо зробити світ кращим та безпечнішим для всіх нас.
 

Доцент Овчар Р.Ф.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook