Дистанційна підготовка до захисту дипломних проєктів

12 червня 2020 року

    Захист дипломного проєкту - це найважливіший етап в підготовці фахівця, завершальна ланка в єдиній системі теоретичного і практичного навчання студента. Дипломник має продемонструвати ступінь своєї підготовленості з обраної спеціальності, рівень загальної, наукової і професійної ерудиції, навички самостійної роботи, здатність до творчого пошуку нових напрямків в науковому і практичному підході до розв'язання поставлених завдань.
    Тому в процесі написання та на етапі підготовки студента до захисту дипломного проєкту вкрай важливою є роль керівника. Викладачі кафедри механізації тваринництва завжди відповідально підходили до роботи з студентами, що виконують випускні бакалаврські роботи та дипломні проєкти. Проте, підчас карантину ця задача дещо ускладнилась, оскільки виключена можливість безпосереднього спілкування зі студентами. Сучасні платформи для проведення інтернет-конференцій є одним з можливих варіантів для проведення консультацій з дипломного проєктування.
     Старший викладач кафедри Світлана Потапова обрала для спілкування з дипломниками платформу для проведення відео-конференцій Zoom.

     Формат відео-конференції при роботі з дипломниками дуже зручний, оскільки дозволяє одночасно і спілкуватись з студентами і переглядати підготовлені ними матеріали: розділ записки до дипломного проекту чи презентаційний матеріал.

     В процесі обговорення роботи керівник може виявити питання, які студент міг упустити в процесі підготовки дипломної роботи і звернути увагу дипломника на необхідність доопрацювання чи коректування проблемних моментів. Також можна оперативно внести правки в доповідь або презентацію до дипломного проєкту.

    Такий формат спілкування значно розширює можливості для якісної підготовки студентів до захисту дипломних проєктів. Завдяки цьому дипломники відчувають себе більш впевнено на онлайн-захисті та можуть краще продемонструвати результати своєї роботи та отримати позитивні оцінки.

 

Світлана Потапова, старший викладач кафедри механізації тваринництва

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook