У студентів-землевпорядників 2-го курсу стартувала навчальна практика з дисципліни «Електронні геодезичні прилади»

12 червня 2020 року

На факультеті землевпорядкування у студентів 2-го курсу стартувала навчальна практика з дисципліни «Електронні геодезичні прилади», яку викладають доценти кафедри геодезії та картографії Жук Олексій Павлович та Кривов’яз Євгенія Вікторівна.
Метою навчальної практики є систематизація, закріплення та поглиблення знань теоретичного матеріалу з даної дисципліни, знайомство з будовою та використанням сучасних геодезичних приладів, набуття практичних навиків з методики виконання польових геодезичних вимірювань, камеральної обробки їх результатів, графічних побудов та оформлення графічних матеріалів і технічної документації.
Кожного ранку о 9:00 студенти і керівники практики зустрічаються дистанційно з допомогою електронної платформи Zoom. Процедура традиційна для практик: здійснюється перекличка, обговорюються завдання на кожний день практики та методика їх виконання.



Якщо відзначати плюси цієї дистанційної практики, то це, насамперед, доступність навчальних матеріалів. Зникає проблема нестачі чи відсутності підручників, навчальних посібників чи методичок, тому що студенти отримують їх на електронну пошту або беруть з інформаційного порталу elearn, яким користуються усі студенти НУБіП України. Також плюсом є мобільність. Олексій Павлович та Євгенія Вікторівна на зв’язку протягом робочого часу, тому з ними можна проконсультуватися стосовно будь-якого питання. Згідно з опитуванням багатьох студентів, окремим плюсом є індивідуальний підхід до кожного студента. При традиційному навчанні викладачеві досить важко приділити необхідну кількість уваги всім студентам групи, підлаштуватися під темп роботи кожного. Але використання дистанційних технологій підходить для організації індивідуального підходу.
Підсумком цієї практики виступатимуть вміння студентів організовувати виконання геодезичних знімань з використанням електронних геодезичних приладів, виконувати обробку одержаних результатів вимірювань, а також розуміння напрямків і сфер подальшого їх застосування у практиці землеустрою, інших сферах життєдіяльності суспільства.
Незважаючи на те, що практика лише розпочалася, активність студентів є досить високою; викладачі також налаштовані на продуктивну роботу зі студентами, тому можна очікувати гарних результатів.

Анастасія Матейченко,
студентка 2-го курсу факультету землевпорядкування

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook