Дистанційна навчальна (ознайомча з фаху) практика в дії

18 червня 2020, 19:10

     Триває навчальна практика студентів-першокурсників у дистанційному форматі. Під час онлайн-зустрічей із практичним психологом Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням французької мови № 110 імені К. Гапоненка міста Києва Шпак Оксаною Миколаївною майбутні психологи пізнають особливості свого фаху.

На вебінарах Оксана Миколаївна досить детально ознайомила студентів із засадничими документами роботи шкільного психолога, основними напрямами його діяльності, психодіагностичним інструментарієм, який використовує в роботі з групами школярів різного віку, особливостями його застосування та інтерпретації. Практиканти отримали зразки оформлених протоколів та висновків із психодіагностичних обстежень. Дякуючи Оксані Миколаївні, студенти розширили спектр своїх знань про проективні методики («Айсберг емоцій», «Горшки+» (автор Вікторія Назаревич) та психологічні ігри («Мікадо», «Бджоли та Змії»), що, на думку практика, є найбільш ефективними в роботі з молодшими школярами.

                       

                    Гра «Мікадо»                                            «Бджоли та Змії»

Особливого значення для майбутніх психологів набув діалог із досвідченим психологом, у якому вони отримали відповіді на важливі для себе питання: про особливості налагодження довірливих стосунків із дітьми; особливості взаємодії психолога з учителями; роль психолога в мотивації підлітків та старшокласників до навчальної діяльності, саморозвитку; взаємодію психолога із медичним працівником школи тощо.

Оксана Миколаївна наголосила на важливості постійного саморозвитку та самовдосконалення для людини, яка обрала фах психолога.

        Науково-педагогічні працівники кафедри психології висловлюють щиру вдячність Шпак Оксані Миколаївні за роботу зі студентами, висловлюють сподівання на подальшу співпрацю.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook