Навчальна практика з дисципліни «Основи лісоексплуатації»

25 червня 2020 року
Кафедра лісівництва, ONLINE

      Кваліфікаційною характеристикою бакалавра лісового господарства передбачено знання питань комплексного і раціонального використання лісових ресурсів, вміння здійснювати контроль за дотриманням правил рубок, забезпечувати раціональне використання і технічне обслуговування основного та допоміжного обладнання, що використовується при проведенні лісозаготівельних робіт.
Навчальна практика з дисципліни «Основи лісоексплуатації» має за мету поглибити і розширити знання з технології сучасного лісозаготівельного виробництва, лісохімії, первинної та поглибленої переробки деревини.
За період практики студенти закріпили теоретичні знання, щодо будови машин та механізмів, технології розробки лісосік та пасік, техніки безпеки на лісосічних роботах, відпрацювали прийоми виконання окремих операцій на лісосіці, верхньому складі. Ознайомилися з роботою нижнього складу та деревообробного цеху.

    Протягом практики відбувалося онлайни спілкування з викладачем, що дало можливість студентам ставити запитання та отримувати відповіді.

     Онлайн-консультації з студентами 2, 3 та 4-го курсів (освітня програма 205 «Лісове господарство») відбувалися щоденно згідно розкладу. Питання стосувалися приймання лісосік, складання карти технологічного процесу її розроблення, проведення підготовчих та допоміжних робіт, звалювання дерев, очищення дерев від гілок, розкряжування хлистів на сортименти, трелювання та сортування лісопродукції.

     Доопрацювати теоретичну частину та отримати індивідуальні завдання щодо проходження навчальної практики студенти мали змогу скориставшись платформою elern.nubip.edu.ua, на яку студентами було відправлено звіти, залік проведено на базі платформи Zoom.
При здачі заліку студент повинен: знати вимоги правил техніки безпеки при виконанні лісозаготівельних робіт, існуючі правила та вимоги при прийманні лісосіки до рубки; скласти технологічну карту на розроблення лісосіки; з’ясувати склад та обсяг підготовчих робіт. Усі студенти отримали позитивні оцінки за результатами онлайн захисту звітів із практики.

 

Проф. кафедри лісівництва В. Гриб

-----------------------------------------------------------------------------------


 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook