Звернення завідувача кафедри банківської справи та страхування до випускників!

2 липня 2020 року

 Шановні випускники. Вітаємо Вас!

Ми вже не вперше проводимо ці зустрічі з вами у нас в Національному університеті біоресурсів і природокористування та безпосередньо на економічному факультеті. Багатьох із вас ми пам’ятаємо ще з попередніх Днів відкритих дверей, з іншими регулярно зустрічаємося в ваших коледжах і технікумах. Нам особливо приємно розуміти, що тут сьогодні зібралися ті, які декілька років назад обрали для себе нашу спеціальність і не зрадили їй до сих пір. Сьогоднішня наша зустріч відбувається в новому форматі, і ми задоволені, що до нашого заходу змогли приєднатися нові абітурієнти із самих різних регіонів нашої України. А це означає, що і про наш університет - НУБіП України, і про наш факультет і навіть про наші кафедри відомо далеко за межами Києва.
Разом із кафедрою фінансів, ми спеціалізуємось на  банківській справі і страховій справі.
Шановні друзі, мені хотілося , щоби ви пригадали вивіски яких установ частіше всього зустрічаєте, гуляючи вулицями ваших міст, селищ, столичного Києва? Ну певно, це банківські установи, їх філії, страхові компанії, страхові спілки, інвестиційні компанії. Уявіть собі, скільки в цих установах Українипрацює фінансистів!У багатьох із цих сучасних офісів можна зустріти наших випускників. За останні 20 років наша кафедра випустила у світ банкірів і страховиків більше 1000 чоловік. Багато з них вже через 3-5 років стали провідними спеціалістами чи керівниками відділень, з якими разом ми прагнемо побудувати розвинену банківську і страхову систему в цій країні.
Ми абсолютно впевнені, що у будь-якому банку чи страховій компанії, наші випускники радо вас зустрінуть і допоможуть вирішити ваші проблеми: з кредитування бізнесу чи зі споживчого кредитування, швидкої оплати комунальних послуг чи отримання переказів, страхування вашого майна, життя, здоров’я. У сучасному світі людині без цих послуг вже не обійтись. Потрібно досить багато хороших фінансистів, щоби задовольняти наші зростаючі потреби.
І хоч психологи всього світу стверджують, що через 20 років усі сьогоднішні спеціальності зміняться до невпізнанності, місія нашої - обслуговувати фінансові потреби людини і бізнесу може змінитися лише за формою обслуговування, але завжди будуть потрібні спеціалісти, які б розумілися на тому, яких нових послуг потребують споживачі, у які продукти вони могли би перетворитися, яким чином зробити їх ефективними для банку чи страховика та привабливими для споживача.
Тому ми намагаємося вже зараз навчати своїх студентів таким чином, щоби ви мали хорошу професійну базу( а для цього ми викладатимемо вам цілий блок банківських і страхових дисциплін : гроші і кредит, банківська справа,фінансовий ринок,платіжні системи, страхування). І не бійтеся, що ми повторюватимемо те що ви вже вивчили в коледжах, ми розширюватимемо і поглиблюватимемо ваші знанняу таких формах, що вам це обов’язково сподобається і поступово наблизить до нових форм у вашій майбутній роботі.Будемо у процесі навчання прививати  також корисні психологічні навички, щоби ви могли обслуговувати якнайкраще своїх клієнтів.
Ми рано починаємо водити студентів на екскурсії у Національний Банк, у комерційні банки, у страхові компанії, щоби ви встигли пізнати і полюбити свою майбутню професію; приймаємо участь у конкурсах, квестах, спільних з роботодавцями круглих столах, щоби вони приглядалися до наших студентів і запрошували до себе на роботу.
Ми спеціально спланували довгі виробничі практики і навіть домовляємося, щоби студентів зараховували на цей період на робочі місця, по можливості. І це хороша фінансова допомога для батьків , а студенту –тренінг, гарантія роботи за спеціальністю в майбутньому, якщо добре себе проявить.
Ми уклали довгострокові договори із всіма провідними банками, і страховими компаніями, і це дає нашій кафедрі можливість допомагати при працевлаштуванні випускників за спеціальністю. Наших студентів немає на біржі праці. І це найбільша радість для викладачів.
Особливо здібні студенти мають можливість паралельно навчатися ще й у зарубіжних ВУЗах. Ціна такого спеціаліста із двома дипломами і знанням іноземної мови на ринку праці, принаймні, подвоюється.
Ще одним серйозним аргументом на користь вибору нашої спеціальності є рівень заробітної плати фінансистів( він один із найвищих по країні вже багато років поспіль), а фінансовий директор-друга особа у будь якій організації.
Ну і не хлібом єдиним живе молода людина. У нашому ВУЗі є не аби –які можливості для розвитку вас як людини сучасної, інтересної для себе і світу. Тут вам допомагатиме наша студентська організаціяз її неординарними заходами, які запамятаютьсяна все життя.
А ще: у нас воєнна кафедра, одна із кращих у Києві, а ще багато спортивних секцій, а ще гуртки пісень і танців а ще прекрасний Ботанічний сад із усіма лісовими мешканцями і навіть з динозаврами і ще багато такого,чого немає у ін.Вишах.
Шановні абітурієнти, не прогавтесвій шанс, обирайте НУБіП України, обирайте економічний факультет і найкращу на факультеті спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування».
Запрошуємо до нас на начвчання!
 
Завідувач кафедри банківської справи
та страхування
д.е.н., проф.. Худолій Л.М.
 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook