Теорія без практики – мертва, практика без теорії – сліпа

12 серпня 2020 року

   Теорія без практики не ефективна, адже всі знання приходять з досвідом. Тому для якісної практичної підготовки студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів, спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» в навчальному плані передбачена практика з технології виробництва продукції тваринництва. Так з 27.07.2020р. по 08.08.2020р вона безпосередньо була присвячена ознайомленню з технологією виробництва продукції бджільництва.

   Студенти зазвичай із задоволенням проходять практику на Голосіївській навчально-дослідній пасіці. Однак в цьому році через карантинні обмеження вимушені були проходити практику дистанційно. Для виконання студентами програми практики, співробітники кафедри креативно та з великою відповідальністю поставилися до її проведення.

     Для оперативного спілкування із студентами, викладачами було створено групу в телеграм, де розміщувалися посилання на онлайн лекції, що відбувалися в Zoom, їх в записі студенти могли переглянути в групі Telegram.

Група «Практика з технології виробництва продукції бджільництва» в Telegram

Онлайн відео лекція в Zoom

     Теоретичний матеріал та практичні завдання розміщувалися на сервісі Google Classroom, там студенти мали можливість виконувати практичні роботи та проходити онлайн тестування.

   Окрім того, викладачі застосовували індивідуальний підхід до кожного студента. Так одне із завдань стосувалося того, щоб відміти на Google карті місце свого проживання та проаналізувати наявність поряд пасік і охарактеризувати наявну медоносну базу бджільництва.

Географія проживання студентів

      Результати своєї роботи оформлювали у вигляді презентацій та відеороликів.

Рачковський Олександр відвідує пасіку

Дмитро Вересовий з екскурсією на пасіці

\

Олександр Дудник відвідує пасіку на кочівлі

      Цікаву презентацію за результатами відвідання пасіки за місцем свого проживання підготувала Моголюк Марія, яку можна переглянути за цим посиланням: https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=D8B72FCD16445CD5!153&ithint=file%2cpptx&authkey=!AC7FKQoOAeQiegg.

      Особливо варто відміти відео звіт про проходження практики Білько Назара, який проходить практику на промисловій пасіці в США.

 

    Студент Велично Олександр представив звіт із сімейної пасіки розміром біля 1000 бджолиних сімей, на якій власноруч виконує всі роботи по догляду за бджолами.

      З позитивної сторони хочеться відзначити Гранат Олександру, яка у формі відео представила органолептичну оцінку якості різних сортів меду.

 

     Студенти Філіпова Поліна і Костюк Євген в період проходження практики відзняли відео звіт про властивості бджолиного підмору та здійснили органолептичну оцінку якості меду.

 

     Підсумовуючи результати проходження практики студентами, варто відміти, що наші студенти допитливі, креативні, розумні і бажають пізнавати нове та відкривати для себе нові горизонти.

М.Г. Повозніков,
професор, завідувач кафедри конярства і бджільництва

М.В. Войналович,
доцент кафедри конярства і бджільництва
 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook