Філософія штучного інтелекту: від філософії Раціоналізму до сьогодення

15 вересня 2020, 20:11

   14 вересня 2020 року відбулася відкрита лекція доцента кафедри філософії Кравченко А.Г. для студентів 2 курсу факультету Інформаційних технологій, спеціальностей «Економічна кібернетика» і «Цифрова економіка» з дисципліни «Філософія» на тему: «Філософія Нового часу».

   Штучний інтелект стане рушійною силою технічного прогресу в нашому все більш цифровому світі, керованому даними. Причина в тому, що нас оточують продукти людського інтелекту, говоримо ми про культуру чи про споживчі товари. Осмислення цієї перспективи студентами факультету інформаційних технологій відбулось через вивчення і обговорення основ раціоналізму, який сформувався у Західній Європі у 17 столітті. Такий підхід було запропоновано лектором під час відкритої лекції.

   Закцентовано увагу на тому, що заслугою філософії Нового і Новітнього часу є широкомасштабне дослідження проблем пізнання та методу, що включало вчення про очищення розуму, про «привидів» (ідолів), про сумнів як початковий крок на шляху досягнення ясного і чіткого знання, й удруге, власне гносеологічний і методологічний аналіз.

 

   Присутні на лекції колеги з кафедри філософії під час обговорення відзначили чітку побудову заняття, професійно-практичну змістовність, використання різних педагогічних прийомів утримання уваги студентів та спілкування з ними. Лекція пройшла в дружній та невимушеній атмосфері, студенти задавали запитання, обговорювали питання розвитку науки.

Кравченко А.Г.,
доцент кафедри філософії

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook