На лабораторній роботі досліджуємо якість кормів!

16 вересня 2020 року

Вирощування продуктивних сільськогосподарських тварин неможливе без якісної кормової бази. Їх необхідно забезпечити доброякісними і біологічно повноцінними кормами в достатній кількості. Це основа профілактики захворювань органів травлення. Більшість захворювань незаразного характеру є наслідком використання неповноцінних і недоброякісних кормів.
Корми, що використовуються для цілорічної годівлі тварин, повинні відповідати науково-обґрунтованим вимогам до їх якості. Причиною частих захворювань кормового характеру є наявність в кормах механічних домішок, пестицидів, токсинів грибів і мікроорганізмів, алкалоїдів, нітратів та інших отруйних речовин.
Нині при інтенсивному веденні тваринництва, коли масові профілактичні заходи відіграють вирішальну роль в забезпеченні нормального процесу виробництва, особливе значення має гігієнічний контроль за якістю і повноцінністю годівлі, який необхідно проводити постійно.

Під час лабораторної роботи студентами 3 курсу 7 групи були засвоєні класичні та сучасні методи досліджень якості кормів (грубих, соковитих, коренебульбоплодів, концентрованих, водянистих). Детально розглянуто зразки зернових культур. Студенти навчились розрізняти комірних шкідників. Дослідили на вміст нітратів значний перелік соковитих кормів. За допомогою органолептичних і лабораторних досліджень встановили якість сіна і соломи.


 

 

В.о.завідувача кафедри Марія Кучерук


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook