Меморандум про співпрацю між Таміл-Наду аграрним університетом, Коїмбатор, Індія і Національним університетом біоресурсів і природокористування України, Київ, Україна про співробітництво в області сільськогосподарських досліджень і освіти

21 вересня 2020 року

18 вересня 2020 року в он-лайн режимі відбулась церемонія підписання угоди між Таміл-Наду аграрним університетом, Коїмбатор, Індія, і Національним університетом біоресурсів і природокористування України, Київ, Україна, по співробітництву в області сільськогосподарських досліджень і освіти.

Таміл-Наду аграрний університет представляли професор Кенеди Дж. (Dr. J.S. Kennedy), декан школи післядипломної освіти; професор Шридар Б. (Dr. B. Shridar), декан сільськогосподарського технікуму і науково-дослідного інституту; професор Субраманян П. (Dr. P. Subramanian), завідувач кафедри відновлювальної енергетики сільськогосподарського технікуму і науково-дослідного інституту та ін. Очолив делегацію віце-канцлер аграрного університету Таміл-Наду професор Кумар Н. (Dr. N. Kumar).

На он-лайн зустрічі були присутні ректор Національного університету біоресурсів і природокористування професор Ніколаєнко С., проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку доцент Ткачук В., директор Навчально-наукового центру міжнародної діяльності Лабенко О., завідувач кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій професор Жильцов А.В., професор кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій професор Заблодський М.М. та ін.

 

 

Віце-канцлер аграрного університету Таміл-Наду професор Кумар Н. представив університет і зазначив, що дана зустріч – це наступний крок для реалізації активної і плідної співпраці між університетами в області можливого обміну студентами, проведення спільних наукових робіт з залученням українських та індійських фондів, спільної активністю публікацій. У свою чергу ректор НУБіП України професор Ніколаєнко С. висловив готовність почати розвиток співпраці зі запланованих напрямах і необхідність організації схеми співпраці на рівні професорів і викладачів.

 

 

Така зустріч стала наслідком на виконання Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Індія про науково-технологічне співробітництво, протоколу сьомого засідання Спільного українсько-індійського комітету з науково-технічного співробітництва від 09 жовтня 2018 року та наказів Міністерства освіти і науки України № 47 від 18.01.2019 р., № 861 від 24.06.2020 р. про фінансування українсько-індійських науково-дослідних проектів на 2019-2021 роки, Національним університетом  біоресурсів і природокористування України та аграрним університетом Таміл-Наду, Коїмбатор, Індія. У рамках цієї Угоди виконується білатеральний проект «Науково-технічні основи створення комплексу енерготехнологічної переробки біомаси для отримання речовин з новими властивостями і підвищення їх комерційної цінності».

У ході відрядження завідувача кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій, професора Жильцова А. В. і керівника проекту, професора Заблодського М.М. до країни-партнера в рамках виконання НДР в  період з 08.11.2019 р. по 18.11.2019 р. проведені зустрічі з ректором, першим проректором, проректором з наукової роботи, деканом факультету агрономічної інженерії та директором дослідницького інституту аграрного університету Таміл-Наду, на яких обговорювались питання співпраці рамках білатерального проекту та освітянській сфері.

За пропозицією віце-канцлера аграрного університету Таміл-Наду було прийнято рішення про підготовку меморандуму про співробітництво між університетами.

Андрій Жильцов,

завідувач кафедри електротехніки,

електромеханіки та електротехнологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook