Студенти першого курсу магістратури ОП АПА побули на екскурсії в Ботанічному саду університету

11 жовтня 2020 року
    Магістри АПА 1 року навчання підтримали пропозицію куратора доцента кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Ніни Бикіної і відвідали Ботанічний сад. Ботанічний сад НУБіП України за останній час приємно змінився. Території понад 50 гектарів розділена на окремі ботаніко-географічні зони – Кавказ, Східна Азія та інші з представленням характерної деревної флори. Тут з’явилися: японський сад з водоймою, альпійською гіркою, ажурною альтанкою, камінням і скульптури: «Скрипаль», «Композиція за мотивами «Лісова пісня», «Мамонт», «Динозаври», «Дикі тварини», «Лісівник з рушницею», «Дівчина з книгою серед магнолій», «Рибалка», які розміщені у різних куточках Ботанічного саду. Побудовані два екологічні класи на свіжому повітрі – відкриті аудиторії для проведення практичних, лекційних занять, семінарів, конференцій, які оздоблені столами і лавками для слухачів та кафедрою для лектора.
     У Ботанічному саду представлено найбільші колекції хвойних (ялиць, ялин), листяних рослин (кленів, горіхів та їх гібридів), декоративних кущів, магнолій. Тут гортензія ділилася осінньою красою та барбарис запрошував пригоститися.

 

    Проходячи поряд з величним дубом студентів зацікавили великі, рівненькі жолуді, що лежали поряд з крислатим дубом. Фантазуючи вони розпочали дискусію, які жолуді смакували б краще диким поросятам. Розібратися із різноманіттям жолудів допоміг завідувач кафедри ботаніки дендрології та лісової селекції Юрій Марчук . Він розповів не лише про різноманіття дуба, а й про те які ж жолуді найсмачніші.

    Подорожуючи ботанічним садом студентів чарувала барвиста розкіш осені та дивовижні скульптури. Велетенський мамонтом спонукав до наукових суперечок. Поверталися задоволені осінньою подорожжю.
   
Ніна Бикіна, наставник студентів 1 курсу магістратури ОП АПА,
доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook