Всесвітній день миття рук

16 жовтня 2020 року

    Організація Об’єднаних Націй і, зокрема, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) оголосили 15 жовтня «Всесвітнім днем миття рук». Як відзначають експерти ООН та ВООЗ, миття рук рятує тисячі життів щодня. Через немиті руки в організм людини потрапляють збудники холери, вірусної пневмонії, гепатиту, грипу та гострих респіраторних захворювань. Саме тому ООН і ЮНІСЕФ закликали виділити один день на рік, щоб звернути увагу на необхідність привчити всіх мити руки.
       

     Не потрібно нехтувати цією простою звичкою, тим паче з нашою ситуацією в світі, процедура миття рук актуальна як ніколи. Тому ж давайте будемо дотримуватись всіх гігієнічних норм та правил, заради ж нашої безпеки та здоров'я. Перш за все, обробляйте руки антисептиком на спиртовій основі, це найкращий спосіб повсякденної гігієнічної антисептики рук. Це засіб більш швидкодіючий, ефективніше і краще переноситься вашими руками, ніж миття милом і водою. Але він дієвий лише в разі, якщо ваші руки не забруднені.
       Гігієна рук – це часто перша лінія захисту проти нових і виникаючих стійких до антибіотиків інфекцій. Більшості інфекцій, що передаються через брудні рук чи пов'язані з медико-санітарною допомогою, можна запобігти при простому дотриманні гігієни рук.
   Повсякденне миття рук, з використанням повсякденних миючих засобів, рекомендується проводити:
- на початку та в кінці робочого дня;
- перед приготуванням, прийомом та роздачею їжі;
- після відвідування туалету або зміни підгузку;
- перед використанням контактних лінз;
- перед обробкою ран;
- перед прийомом ліків;
- після контакту з брудними предметами чи поверхнями;
- після контакту з тваринами;
- після контакту з будь-якими біологічними рідинами (кров, слина тощо).
Мити шкіру потрібно не менше 15-20 секунд, стежачи за рівномірним розподілом мила по всій поверхні оброблювальних зон.

Чисті руки – запорука здорового життя та в першу чергу профілактика захисту від COVID-19!

Лапоша Валерія,
студентка 4 курсу 1 групи,
спеціальність «Технологія виробництва та
переробки продукції тваринництва»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook