Дистанційне навчання - не лише вимушений крок, а й здобуття корисної навички для самоосвіти впродовж усього життя

17 жовтня 2020 року
   Пандемія коронавірусу, що продовжує ширитися планетою, вносить корективи в наш звичайний життєвий устрій. Осінні семестр 2020-2021 навчального року в НУБіП України повністю перекроєний під умови сучасної реальності - дотримання соціальної дистанції, заборона скупчення великої кількості людей в одному приміщенні чи на певній території, дезінфекції приміщень. Навчання 2, 3, 4 курсів розведено в часі з 1 курсом бакавратури та магістратури. І в цьому випадку знову колосальне значення має якість організації дистанційного навчання. Завдяки створенню на базі університету навчальної платформи Elearn та підготовки викладацького складу для роботи дистанційно, перехід розпочався плавно, якісно та невимушено.
   Реалізація дистанційного навчання з дисципліни "Технологія зберігання сільськогосподарської продукції при транспортуванні" для студентів 4 курсу спеціальності "Транспортні технології" розпочалася задовго до початку пандемії. На протязі останніх трьох років відбувалось наповнення електронного навчального курсу лекційним матеріалом, презентаціями, відеоматеріали, практичними роботами.
 
   Під час аудиторних занять були озвучені методичні рекомендації по роботі з курсом, послідовності виконання практичних робіт, умови їх зарахування. Напередодні переходу на дистанційне навчання створена група в месенджері Viber для оперативного керування та редагування роботи студентів. Також на платформі Webex Meet заплановані щотижневі відеоконсультації з дисципліни.

 
    Існує і ряд недоліків при реалізації дистанційного навчання, а це передусім проблема ідентифікації студентів. Але з економічної та інформаційної точок зору дистанційне навчання є ефективнішим. Така форма освіти створює умови для навчання впродовж усього життя завдяки своїй доступності. Дистанційне навчання допомагає творчо розвиватись, мислити нешаблонно.
   Забезпечується індивідуальний підхід, так як заняття відбуваються по оптимальному графіку. Навчання здійснюється з урахуванням здібностей студента та є можливість більше приділити уваги тому, що найважче дається, і не підлаштовуватися під інших. Дистанційне навчання дисциплінує, встановлює певні строки, дає можливість ефективно поєднувати професійну діяльність з навчанням.
   Дистанційне навчання дисциплінує, встановлює певні сроки, дає можливість ефективно поєднувати професійну діяльність з навчанням.
Дистанційна освіта відповідає швидкому темпу розвитку суспільства і є новітньою формою інтелектуальної та професійної соціалізації людини.
 
Доцент кафедри механізації тваринництва Ачкевич Оксана Миколаївна

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook