Дистанційне вивчення дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин»

24 жовтня 2020, 11:34

 Дистанційне вивчення дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин» студентами 3 курсу забезпечується за допомогою атестованого ЕНК «Клінічна діагностика хвороб тварин» на платформі elearn НУБіП України https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=2705, програми відео конференцій Zoom, комунікації за допомого viber-, telegram-груп та електронної пошти.

Протягом 5 тижнів дистанційного навчання, студентам 3 курсу доцентом Немовою Т.В. згідно розкладу проводились лекції з дослідження серцево-судинної системи. За цей час студенти мали змогу познайомитись із основними методами дослідження серцево-судинної системи; визначенням тонів серця та їх змінами, диференціацією шумів серця, діагностикою простих та вроджених пороків серця у тварин, застосуванням методів ЕхоКГ, ЕКГ та рентгенографії для діагностики хвороб серця, діагностикою аритмій серця у тварин.
 
Починаючи з цього тижня, старший викладач Маринюк М.О. на лекціях знайомить студентів із дослідженням  системи дихання у тварин.
 
Проведення лабораторних занять забезпечують доценти Якимчук О.М. та Немова Т.В, старші викладачі Палюх Т.А та Маринюк М.О. із використанням ЕНК «Клінічна діагностика хвороб тварин». При статистичному аналізі використання курсу спостерігається постійне активне використання його студентами: опрацювання теоретичного матеріалу, виконання лабораторних та самостійних занять. На черзі – здача 2 модулю з теми «Дослідження серцево-судинної системи».
Окрім того, протягом дистанційного вивчення дисципліни, студенти активно брали участь у науково-дослідній роботі. Зокрема, 20 студентів під керівництвом викладачів представили свої доповіді на ІV Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Сучасні аспекти лікування і профілактики хвороб тварин», яка відбулась 15–16 жовтня 2020 року у Полтавській державній аграрній академії, м. Полтава.
 
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Т.Немова
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook