Профорієнтаційне заняття розкриває формулу успіху професії «фінансист»

30 жовтня 2020 року

 

      Останніми роками професійно-класифікаційна структура ринку праці зазнає суттєвих змін і відповідно до цього трансформується освітній простір. Світ професій у сьогоденних умовах економічного і науково-технічного прогресу стає дуже динамічним. Багато спеціальностей витісняються сучасними технологіями, натомість виникають нові. За таких реалій у профорієнтаційній роботі необхідно враховувати тенденції розвитку суспільства.

Національний університет біоресурсів і природокористування України крокує в ногу з часом і пропонує абітурієнтам широкий вибір економічних спеціальностей, які щороку користуються високим попитом серед вступників.

 

 

Підростаюче покоління готують до свідомого вибору фаху ще з учнівської парти шляхом проведення профорієнтаційної роботи. Доцент кафедри фінансів, к.е.н. Олена Юріївна Сова відвідала 29 жовтня 2020 року в місті Києві Гімназію № 315 з поглибленим вивченням іноземних мов.

 

 

Важливим є вчасне інформування школярів про переваги тієї чи іншої професії, яка у майбутньому забезпечить їм високий соціальний статус, затребуваність у суспільстві, стабільне матеріальне становище. Таким вибором є навчання в НУБіП України на кафедрі фінансів за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».

Фінансист – це висококваліфікований професіонал в області фінансових операцій та бізнес-аналітики, який володіє спеціальними знаннями та навичками щодо інвестування, бюджетування, оподаткування, управління грошовими потоками, ризик-менеджменту тощо. Отриманий диплом надасть старт при працевлаштуванні у страхову компанію чи в транс-національну корпорацію, відкриє двері і державного уповноваженого органу, і банківської установи.

 

 

Учням 11 класу було повідомлено про прогресивні методики навчання в Університеті, про переваги отримання вищої освіти саме на економічному факультеті. Підкреслено можливості для студентів приймати участь у програмах міжнародної мобільності у рамках укладених угод між кафедрою фінансів та іноземними партнерами.

 

 

Підписання Договору про співробітництво між Гімназію № 315 та економічним факультетом НУБіП України сприятиме обміну інформацією, активізації наукової співпраці шляхом залучення школярів до написання конкурсних робіт, поширенню профорієнтаційних заходів представників кафедри фінансів серед учнів.

Бурканова Ольга Володимирівна – заступниця директора з виховної роботи Гімназії № 315 з поглибленим вивченням іноземних мов – надала всебічну підтримку в організації зустрічі представниці кафедри фінансів НУБіП України з одинадцятикласниками та узгодила текст офіційного документу про співробітництво.

 

 

Олена Сова,

доцент кафедри фінансів

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook