Навчаємо магістрів оцінці та прогнозуванню інвестиційного ринку

6 листопада 2020 року

Навчальний семестр магістрів першого року навчання спеціальності «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проєктами» Національного університету біоресурсів і природокористування України проходить жваво, цікаво та інтенсивно.

Під час опрацювання чергової теми з дисципліни «Інвестиційний менеджмент», яку магістрам викладають член-кореспондент НАН України, доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Шинкарук Л.В. та доктор економічних наук, доцент Дєліні М.М., студенти ознайомились із поняттям інвестиційного ринку, методами аналізу його кон’юнктури.

 

Лідія Василівна навела методи оцінки інвестиційної привабливості країни, галузей економіки, регіону та підприємства. Особливу увагу було приділено рейтинговим системам оцінки інвестиційної привабливості.

 

Після цього студенти навели власні розробки з виробничих витрат по проєктним роботам, які вони виконують в групах: відкриття приватного садочку та відкриття центру розвитку дитини. Написання виробничого плану є основою витратної частини майбутніх розрахунків з ефективності проєкту, тому є достатньо важливим для формування спеціаліста в сфері управління інвестицій.

 

Так як у нас навчаються студенти, які прийшли до нашої магістратури з інших спеціальностей, то ми повторюємо такі теми як показники рентабельності, ліквідності, ділової активності, що є необхідними для розрахунку та висновку щодо ефективної роботи існуючого проєкту. Студенти активно записують та вчать новий для себе матеріал, адже ми прагнемо до нових вершин, а вони можливі тільки при отримані нових знань та навичок.

 

 

 

Дєліні М.М.,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook