Підвищення кваліфікації онлайн за програмою «Інформаційне і телекомунікаційне забезпечення навчального процесу: Інструменти дистанційного навчання»

17 листопада 2020 року

Викладачі кафедри ветеринарної гігієни ім.професора А.К.Скороходька професор Якубчак О.М., доценти Таран Т.В., Кос′янчук Н.І., Галабурда М.А., Михальська В.М. та асистент Юстинюк В. пройшли підвищення кваліфікації науково-педагогічних та педагогічних працівників аграрних вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації за програмою «Інформаційне і телекомунікаційне забезпечення навчального процесу: Інструменти дистанційного навчання».
Навчання було організоване та проведене викладачами факультету інформаційних технологій спільно з ННІ неперервної освіти і туризму та тривало протягом двох тижнів (з 19 по 31 жовтня). Під час серії двогодинних вебінарів слухачі курсів ознайомилися із доступними інструментами дистанційного навчання.

Огляд інструментів дистанційного навчання для організації навчального процесу у закладах вищої освіти на вступному занятті здійснила О.Глазунова, д. пед. наук, професор кафедри інформаційних систем і технологій, декан факультету інформаційних технологій.

Доцент кафедри інформаційних систем і технологій М.Мокрієв детально розглянув методику використання електронних навчальних курсів на платформі Moodle в умовах дистанційного навчання. Інструменти для організації комунікації зі студентами та інтегрування он-лайн платформи Zoom в ЕНК на платформі Moodle. Наголосив на технічних та організаційних аспектах проведення он-лайн занять з використанням Zoom.
Про платформу Webex Meetings для проведення онлайн занять і використання Webex Teams для групової роботи в межах корпоративного аккаунту учасникам розповів А.Блозва, керівник академії Cisco в НУБіП України, доцент кафедри комп’ютерних систем і мереж.

Практичні аспекти застосування інструментів GoogleApps для дистанційного навчання і можливості спільної роботи з документами як в межах кафедри, так і зі студентами продемонструвала доцент кафедри інформаційних систем і технологій О.Кузьмінська.

Т.Саяпіна, старший викладач кафедри інформаційних систем і технологій, розповіла про Google Classroom – інструменти дистанційного навчання для користувачів корпоративних аккаунтів. Розміщення навчальних ресурсів та організація навчання використанням інструментів Google.

Асистент кафедри економічної кібернетики І.Костенко розкрила можливості Google Meetings – інструментів дистанційного навчання для користувачів корпоративних аккаунтів для організація он-лайн активностей з використанням інструментів Google.
Доцент кафедри інформаційних систем і технологій Т.Волошина та старший виклалач В.Корольчук розглянули сервіси платформи Microsoft 365 для управління навчальною діяльністю студентів університету, зупинились на роботі з документами, ресурсами, завданнями, організації онлайн-занять, застосуванні інструментів комунікації зі студентами, використанні Microsoft Teams та онлайн-сервісів Microsoft для організації дистанційного навчання, а також колективних проєктів студентів в межах вивчення дисциплін. Учасники підвищення кваліфікації також змогли ознайомитися із тонкощами планування роботи НПП кафедри та факультету в умовах дистанційного навчання, моніторингу проведення он- лайн занять, організацією дистанційної звітності викладачів та опитування студентів. Використання Календаря та спільних документів. Використання сервісів управління бізнес-процесами.
На завершення відбулася презентація прикладів застосування інструментів дистанційного навчання учасниками стажування.

 

Марія Галабурда, доцент кафедри ветеринарної гігієни ім.проф.А.К.Скороходька
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook