Нові техніки з МАК поповнили психологічну скриньку майбутніх психологів: фестиваль «Максимум - 2020»

20 листопада 2020, 20:21
14-15 листопада відбувася Міжнародний фестиваль метафоричних карт до якого долучилися викладачіта студенти спеціальності «Психологія». Цьогоріч фестиваль пройшов у нововму форматі – онлайн. Це було новизною як для учасників, так і для самихспікерів. Проте такий формат розширив «кордони» для учасників.
Вже вкотре захід відкрила керівник Інституту Психології Розвитку «Максимум», арт-терапевт, трансформаційний психолог, автор книг, метафоричних карт, трансформаційних ігор Ніка Вернікова, яка привітала всіх учасників та провела власні майстер-класи.

Міжнародний фестиваль метафор, метафоричних карт і психологічних практик «Максимум» – це захід, який ознайомив учасників з можливостями застосування проективних карт при індивідуальній та груповій роботі з дітьми та дорослими в ситуації конфлікту (травми), при пошуку ресурсу та інтерперсональній роботі. Досвідом практичної роботи поділилася спікери заходу, доторкнувшись до найгостріших тем для кожної особистості: гармонізація сімейних відносин; вибудовування особистісних кордонів; розкриття власного потенціалу; способи подолання кризових станів; самореалізація тощо.
Проективні карти це новаторський і надзвичайно ефективний інструмент практичної психології. Вони відносяться до класу арт-терапії і дозволяють значно прискорити процес психокорекції  та отримання результатів.
Метафоричні асоціативні карти – це універсальний психологічний інструмент, який базується на метафорі, що звертається до підсвідомості людини і використовується для діагностики, корекції і розвитку, розкриття творчих здібностей
Метафоричні карти називають асоціативними, бо вони викликають асоціації, завдяки яким людина проживає свою історію, аналізує проблему та проективними, бо людина бачить в карті саме те, що вона хоче бачити, те, що емоційно в ній відгукується. Робота з МАК являє собою інтегративний підхід в пошуках ресурсу всередині клієнта та створює можливості метафоричного моделювання бажаного майбутнього, його різних варіацій та перевірки на екологічність обраного рішення.

 
Незважаючи на новий формат фестивалю, кожен учасник фестивалю мав можлвість взяти участь у чотирьох лінійках майстер-класів, кожен з яких було організовано в стилі «стань любов'ю в дії». Навіть в онлайн-форматі, тренери змогли продемонструвати багато практичних вправ із застосуванням різних колод метафоричних карт, що дало учасникам можливість краще пізнати себе, знайти відповіді на актуальні, хвилюючі питання, побачити рішення поточних життєвих труднощів і відкрити для себе нові горизонти в роботі.
Виконуючи різні вправи учасникифестивалю набули навичок практичної роботи при роботі з різними колодами проективних карт, дізналися багато нової і актуальної інформації про системний підхід при роботі з МАК, освоїли нові практичні техніки та переконались у сучасності і дієвості метафоричних карт.
 
 

Анна Дем’яненко,

студентка третього курсу
спеціальності «Психологія»;
Лариса Афанасенко,
доцент кафедри психології
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook