Печерськ – серце Києва

15 жовтня 2020 року

 

         Печерськ – історичне місце і сучасний район Києва, різноликий та надзвичайно цікавий. Саме тому, першокурсники, 6 та 7 груп агробіологічного факультету, вирішили дізнатись про нього більше! 15 жовтня 2020 року вони, разом з кураторами вирушили на оглядову екскурсію Печерськом.

         Щоб згадати часи Революції Гідності та вшанувати пам'ять героїв, студенти розпочали своє знайомство з Печерськом саме з Алеї Героїв Небесної Сотні, оглянули пам'ятні знаки, пам'ятники та меморіали на честь героїв Небесної сотні.

         Під час прогулянки особливу увагу привернула будівля Національного банку – до речі, одна з небагатьох на Печерську, що й досі зберігає свою первісну функцію.

 

Прогулюючись найчарівнішими схилами Дніпра – дізнались, де знаходиться стадіон Динамо, Маріїнський палац та де очікує на закоханих місток Поцілунків.

         У адміністративному Печерську, у якому розташовані урядові споруди для політичної еліти - побачили Адміністрацію Президента, Кабінет міністрів, Верховну Раду України та відчули себе, певною мірою, крихітними поруч із такою масштабною архітектурою.        

Потім, милувались вражаючою панорамою сучасного лівобережного Києва з оглядового майданчика Парку Вічної Слави, що розташований на мальовничих верхній та середній наддніпровських терасах.

         Всього через декілька хвилин побували в «страшних подіях минулого століття» - Музеї «Меморіалі жертв Голодомору». Це історичне місце, яке нам нагадує про страшну трагедію нашого народу, яку не можливо забути.

         Кульмінація вражень від пішохідної екскурсі – це монумент «Батьківщина-мати». Пам’ятник вражає своєю грандіозністю і є одним з головних символів столиці України.

 

Кравченко Ольга та Прокопчук Надія, куратори

Незгодюк Анатолій, студент

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook