Агрономи й Мистецький Арсенал

21 жовтня 2020 року

 

З настанням осені стає холодно, а у такий час якось особливо починає не вистачати яскравих фарб і сильних емоцій. Щоб відновити їх запас частина студентів - першокурсників 6 та 7 груп агробіологічного факультету, разом з кураторами, дотримуючись всіх карантинних норм, вирішили відвідати попередньо заплановану виставку і вирушили до Мистецького Арсеналу, де проходить нова масштабна виставка Андрія Сагайдаковського  «Декорації. Ласкаво просимо!».

         Мистецький проект Андрія Сагайдаковського вирізняється своїм експериментальним характером — простір Арсеналу перетворився на тотальну інсталяцію, створену митцем. Це дозволило якнайповніше зануритися в творчість автора, побачити його метод роботи в дії.

         Проект зацікавив студентів також тим, що головною темою виставки є спорт, а основним пріоритетом сучасної молоді є здоровий спосіб життя.

         Вражає, що для інсталяцій митець використав звичні речі в незвичний спосіб. У своїй творчості автор застосовує аномальні звуки, їдкі та специфічні запахи, «трешові» матеріали, кострубаті написи. Завдяки цьому художник зумів висміяти негативні риси людей - брехливість, лицемірство і підробний шик.

         Студенти були здивовані, що можна створювати картини використовуючи буряковий сік, мед і маргарин, а інсталяції – з використанням старих турніків. Любителі рок-н-ролу побачили на виставці гітару самого Джимі Хендрікса. У просторі Мистецького Арсеналу першокурсники пересувалися з захопливим очікуванням того, що буде далі, що відкриватиметься в наступних приміщеннях, що ще запропонує автор.

         Після відвідання виставки думки про сучасне мистецтво розділились, але всі погодились, що воно не звичне і примушує нас міркувати нестандартно, оскільки виходить за рамки буденного сприйняття світу.

Кравченко Ольга та Прокопчук Надія, куратори

Кордюкова Єлизавета, студентка

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook