Постерна презентація результатів наукових досліджень за темами магістерських робіт на кафедрі рослинництва

23 листопада 2020 року
На випусковій кафедрі рослинництва агробіологічного факультету 23 листопада пройшла постерна конференція в дистанційному онлайн форматі, де магістри другого року навчання спеціальності «Агрономія»  захищали свої магістерські роботи. Конференцію відкрила завідувач кафедри, професор С.М. Каленськата, яка окреслила порядок проходження постерних доповідей, презентацій доповідей за темою магістерських  робіт, вимоги щодо представлення студентами індивідуальних планів, заповнення сторінки магістра – портфоліо з прикріпленням постерів тощо.
 
 
 
Постерні роботи оцінювала комісія у складі завідувача кафедри С.М. Каленської, доцентів кафедри Ермакової Л. М., Юника А. В., Шутого О.І. та Гарбар Л.А., Гончар Л. М., які відмітили високий рівень підготовки студентів та презентованих ними матеріалів з проблем у  галузі рослинництва та напрямів їх вирішення шляхом впровадження інновацій у технологіях вирощування сільськогосподарських культур з використанням сучасних наукових методів досліджень, а ґрунтовні висновки та пропозиції за темами магістерських робіт засвідчили ефективність досліджуваних ними факторів та практичну їх значимість. 
 
 
Першим розпочав свій виступ студент Загородній Олег, презентуючи результати наукових дослідженьза темою магістерської роботи "Адаптивність польових культур до змін клімату".Студент показав високий рівень знань та фахову ерудицію , вміння експериментувати і аналізувати отриманий матеріал і що не менш важливо – давати кваліфіковані відповіді на всі поставлені питання.
 
 
 
Далі свої постери представили Бородай Михайло, Литвин Артур, Пашьян Дмитро. Магістерські роботи були присвячені високопродуктивній культурі кукурудзі, яка є світовим лідером по валових зборах зерна і характеризується високим потенціалом продуктивності, чим вигідно вирізняється серед групи зернових культур. Вивчалися питання оптимізації живлення та ефективності позакореневих підживлень добривами нового покоління з макро- та мікроелементним складом.
 
  
 
Варто відмітити, що роботи виконувалися не лише з традиційними поширеними культурами , але і малопоширеними, такими як нут та чуфа. Студенти презентували цікаві та змістовні роботи, що викликає зацікавленість  аудиторії.
Наступні презентовані постерні роботи  виконувалися з культурами : пшениця озима, гречка, ріпак, соняшник, соя та інші – змістовні, актуальні, з елементами наукової новизни та практично значимі.
 
 
 
 
Комісія заслухала 19 представлених постерних презентацій студентів-магістрів, високо оцінила їх та рекомендувала до захисту магістерських робіт перед екзаменаційною комісією, а також звернула увагу окремих студентів на сильні сторони та вказали на недоліки.
Як свідчить досвід, проведення портерних конференцій є високоефективним заходом, започаткованим у нашому виші, корисним, в першу чергу, для студентів-магістрів. Це набуття ними навичок презентування наукових здобутків перед глядацькою аудиторією, що буде корисним для успішного захисту магістерських робіт та для майбутньої професійної діяльності.
 
Кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Л. Єрмакова
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook