Виховні бесіди зі студентами щодо профілактики Covid-19

30 листопада 2020 року

Новий вид вірусу 2019-nСoV був зафіксований в грудні минулого року в Китаї в місті Ухань і адаптувався для передачі між людьми. На думку вчених, коронавірус небезпечний тим, що викликає швидкий розвиток пневмонії. Так що ж таке коронавірус і чим він небезпечний для людини?


Коронавірус – це ціле сімейство вірусів, яке включає більше 30 видів. Види об'єднані в 2 підвиди. Вони можуть заражати не тільки людину, але і тварин – кішок, собак, птахів, свиней і велику рогату худобу. Вірус був відкритий в 1965 році Д.Тіррелом і отримав свою назву через ворсинки на своїй оболонці, які відхиляються в різні сторони і нагадують корону. Відомо, що коронавіруси можуть викликати цілий ряд захворювань – від звичайної застуди до важкого гострого респіраторного синдрому. Коронавірус передається повітряно-крапельним (виділення вірусу відбувається при кашлі, чханні, розмові) або контактно-побутовим шляхом (через поверхні, предмети побуту). Вірус не є фактором національної або етнічної приналежності

Протягом дистанційного навчання зі студентами були проведені виховні бесіди «Запобіжні заходи та профілактика «COVID-19» присвячену профілактиці здорового способу життя.


Головне – слідувати правилам гігієни. Мити руки або користуватися спиртовими гелями, спреями і антисептичними серветками;

- не чіпати обличчя брудними руками;
- носити маску, і міняти її кожну годину (максимум-кожні дві години);
- перебуваючи в громадських місцях, максимально скоротити дотики до сторонніх предметів і поверхонь;
- уникати вітальних рукостискань;
- провітрювати приміщення.
При перших симптомах застуди залишатися вдома, щоб не заражати інших. При появі задишки обов'язково звернутися до лікаря.
І найголовніше – залишатися людьми у будь-яких ситуаціях, дбати про своїх рідних і близьких, ставитися відповідально до свого здоров'я.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook