Основні напрями виховної роботи кафедри aнглійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей у 2020 р.

30 листопада 2020 року

2020 рік став роком складних випробувань дистанційним навчанням та обмежених можливостей для проведення виховної роботи у повному обсязі.
Попри негаразди кафедрою англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України здійснювалась низка відповідних заходів за кількома напрямами.


Першим напрямом можна визначити долучення НПП кафедри до загальноуніверситетських та загальнофакультетських виховних заходів на кшталт свято Посвяти в студенти на гуманітарно-педагогічному факультеті, університетське свято «Посвята першокурсників», Дні прапора України, проведення екскурсій до музею історії НУБіП України, екскурсії до ботанічного саду НУБіП України, проведення інтерв’ю з потенційними абітурієнтами, оглядові виховні бесіди зі студентами під час чергування у студентських гуртожитках №6 та №8 у цілому та стосовно культури поведінки в університеті, гуртожитку та громадських місцях, як «Культура поведінки в університеті, гуртожитку, громадських місцях».


Другим напрямом виховної роботи стали краєзнавчі огляди особливостей зарубіжних країн : бесіди зі студентами «La Importancia del Español Hoy en Día»,«Primavera fuera de mi ventana» ,«Dia de Hispanidad», «Día de los Reyes Magos», День закоханих в Іспанії «La Diada de Sant Jordi», «Зустріч весни в іспаномовних країнах», «Día internacional del trabajo», Фестиваль фламенко в Севільї «Bienal de Flamenco», « Festival Internacional de Cine de Donostia-San Sebastián», «День подяки по-американськи», Happy Halloween, бесіда зі студентами на тему Валентина «Love is….», « The Club of Cheerful and Quick-witted Fellows », бесіда до Дня Європи в Україні, «The European Day of Languages». Викладачі кафедри провели заняття з вiдеотуризму та країнознавчі вікторини по англомовних і іспаномовних країнах у цілому, а також співбесіду з жителем Конго про особливості його країни та інженерії зокрема.


Третім напрямом стали історично-культурні розвідки стосовно і рідного краю. Як наслідок, проведені віртуальні екскурсії «Визначні місця Києва», «Музей народної архітектури та побуту України», круглий стіл- дискусії «Друга Світова війна:сучасний погляд» та « Що означає символіка «червоний мак» в перемозі», «Пам'ять про захисників Київщини», Шевченківські читання англійською та інші заходи.


Зацікавив студентів і четвертий напрям виховної роботи, а саме літературно-лінгвістичні студії, як -от бесіда «The role of the English language in the modern world», «Англійська – мова міжнародного спілкування», «The European Day of Languages», «Участь у тижні англійської мови 2020 р.», «Найвідоміші поезії Т.Г.Шевченка англійською мовою», «Як стати успішним оратором» тощо.
Участь у агровиставках «Агро2020» та «Agroexpo2020» також доповнили низку заходів у якості п’ятого напряму професійного становлення майбутніх фахівців технічного та агробіологічного спрямування поряд з такими заходами як бесіда «My future profession» та бесіда «Student’s life» присвячена Міжнародному дню студента.


Також не залишився без уваги такий важливий напрям, як інтелектуально-духовне виховання студентської молоді. Викладачі провели виховні бесіди «Формування світоглядних орієнтацій у студентському колективі», «Роль самовиховання у формуванні особистості», «Культура спілкування та управління конфліктами в групі», «Формування культури мовлення студентів», «Гідність як основа взаємодії викладача та студента», «Основи культурного мовлення, як чинник формування особистості студента», «Норми поведінки в навчальному закладі, гуртожитках, поза їх межами та виховання бережливого ставлення до майна університету», «Норми та канони естетичної поведінки», «Проблеми екології мовно-культурного простору».
Важливою темою виховних бесід стала тема про Covid-19. Викладачі нагадали студентам про засоби запобігання та профілактики коронавірусної інфекції: «Дихальна гімнастика для профілактики коронавірусу», «Виховні бесіди зі студентами щодо профілактики Covid-19".


Окрім означених напрямів, НПП кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей спрямували виховні ресурси і на власний саморозвиток через персональну участь викладачів відвідуванні відкритих занять та обговоренні методичних надбань кафедри, такі як «Дебют відкритих занять нових колег» та бесіди-обговорення проблем дистанційного навчання на кшталт «Студенти НУБіП України використовують безліч можливостей для дистанційного навчання», «Студенти-міжнародники продовжують дистанційне навчання», участь у підготовці до ЄВІ 2020 р на різних факультетах через бесіди «Новий досвід: енергетики і автоматники готуються до вступних випробувань з іноземної мови для здобуття ступеня магістра» тощо.


Побажаємо всім приємних спогадів про проведену виховну роботу 2020 року та натхнення для нових звершень у царині духовного зростання!
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook