СОЛОДКА РІЗВЯНО-НОВОРІЧНА КАЗКА ВЕРОНІКИ ЧЕКАЛЮК

5 грудня 2020, 14:07
м. Київ

  Дива трапляються там, де у них вірять. З дитинства художниця бачилa довколишній світ крізь призму яскравого калейдоскопу мистецтва і рожевих мрій. "Я народилася у родині закоханих студентів університету: батьки молоді, веселі, сучасні і заклопотані, захоплені кар`єрою... Мама вродлива й розумна часто бувала у відрядженнях (курси підвищення кваліфікації, семінари, тощо), а я тим часом жила у бабусі.  Бабуся уміла створити особливу атмосферу затишку в будинку: пекла пироги, яблука з горішками і медом, кутю готювала, прикрашала ялинку, ми разом розмальовували шибки новорічними візерунками, вирізали сніжинки із білосніжних серветок, - я малювала сюжети казок і свої мрії. Завжди з тремтінням чекала Різдв’яні свята, колядування і щедрування. Сніг, хруст крижинок під взуттям, нескінченні цукерки у кишенях, санчата і лижі, ковзани - таким безтурботними були мої зими у дитинстві.  Наш затишний дім наповнювався запахом ялинковоґ хвої, свіжості лісу, мандаринок, кориці,  шоколадних цукерок, льодяників, стіл прикрашала тарілочка із  трубочками і горішками зі згущеним молоком, - в повітрі ніби зависало очікування дива. Після вечері я любила сидіти на підвіконні і роздивлятися як творить мистецтво ЗИМА, замітає кучугурами снігу до невпізнаності такі знайомі місця. Снігові композиції нагадували мені дивовижних тваринок, котрі вигулькувалькували із гілля дерев, нависали з дахів будинків, обплітали ринви, по яких влітку  дощ стікала вода - наш будиночок перетворювався у "палац снігової королеви". Вранці на шибках мороз мережив дивовижні картини, котрі з сонячними промінями набували глибини зображення.

  

Я безкінечно могла розглядати кожну сніжинку, з яких складалися химерні візерунки на склі. Ці сніжинки нагадували тендітних балеринок, які кружляють у безкінечному танці. Мені хотілося навчитися так само малювати. Коли підходила до вікна - виводила на склі свої візерунки, під теплими пальцями з’являлися мої перші картини. Таким творчим було моє дитинство, так я мріяла про живопис, занурюючись у чарівну зимову казку. Пройшли роки.... Якось  випадково зустріла сусідську дівчину (тепер бізнес леді), тоді вона жила навпроти нашого будинку. Жінка запросила мене на каву і  зізналася, що завжди із захопленням спостегігала за мною, хотіла дружити, але не наважувалася заговорити першою, спостерігала, як я малюю ті дивовижні узори на вікнах. Гадки не мала тоді, що дитяче захоплення дасть свої плоди, що я писатиму картини", — розповідає Вероніка Василівна . 

Час змінює нас, але у серці тліє "те, що не вмирає". Доля продовжує дивувати:  дарує людям невипадкові зустрічі. До Дня Святого Миколая Вероніка Чекалюк і Василина Сировченко презентують вишукані солодкі делікатеси — пазли із цукерок (частинки картин Вероніки Чекалюк) - це різвяні солодощі "Різвяна казка", а також солодкий диптих “Конваліі” створений майстрами кондитерського дому “VITMIX”.

  
Василина Сировченко : “Пишаємося дружбою із багатогранною Веронікою Чекалюк, завжди намагаємося долучитися до її креативних і надзвичайно позитивних ідей. Бажаємо успіхів і здоров'я усім шанувальникам прекрасного. Ми цінуємо творчість пані Вероніки. Картини, балетна мініатюра і смачні цукеркові картини — ідея СУПЕР. Натуральні корисні смаколики із сухофруктів, горіхів «VITMIX» — найкраще від холоду. Хочеться, щоб наш солодкий експеримент був прикрасою новорічних подарунків, гостинців для найдорожчих. Нехай добра буде більше. Спробуйте набратися терпіння, зберегти у своїх серцях вогник людського тепла, дбайте про «те, що не вмирає».
  


АВТОР (фото і текст)
ТЕТЯНА ОСТАПЕНКО
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook