Міжнародний науково-практичний семінар «Розвиток страхового ринку в умовах карантинних обмежень: загрози, проблеми та перспективи»

3 грудня 2020 року

 

    27 листопада 2020 року кафедра банківської справи та страхування на чолі з д.е.н., професором Худолій Любов Михайлівною організували Міжнародний науково-практичний семінар «Розвиток страхового ринку в умовах карантинних обмежень: загрози,  проблеми та перспективи».

До участі у заході були запрошені відомі зарубіжні та вітчизняні вчені, керівники страхових об’єднань України, працівники страхових компаній, а сам формат семінару перетворився на майданчик для зустрічі колег та друзів з метою пошуку нових шляхів відповідей на глобальні виклики, які постали перед освітньою сферою та страховим ринком.

Беручи до уваги вимоги щодо необхідності дотримання карантину в умовах пандемії COVID-19, Міжнародний науково-практичний семінар «Розвиток страхового ринку в умовах карантинних обмежень: загрози,  проблеми та перспективи» було проведено в онлайн режимі на платформі Zoom.

Співорганізаторами семінару стали Інститут бізнесу Білоруського державного університету (м. Мінськ, Білорусь), Білоруський державний економічний університет (м. Мінськ, Білорусь),  Вільнюський університет (м. Вільнюс, Литва) та Лодзький університет (м. Лодзь, Польща).

У дистанційному режимі вдалося забезпечити віртуальну дружню зустріч вчених та дослідників, представників страхового бізнесу та студентства.

З привітальним словом та побажаннями плідної роботи до учасників семінару звернувся Діброва Анатолій Дмитрович – д.е.н., професор, декан економічного факультету НУБІП України.

Серед почесних гостей були керівники об’єднань страхових компаній України. Так, з доповіддю про виклики, які стоять перед страховою галуззю й шляхи її трансформації, на семінарі виступив Вячеслав Черняховський – Генеральний директор Асоціації «Страховий бізнес», а в дискусіях взяв участь також доцент, к.е.н. Олександр Залєтов – Віце-президент Ліги страхових організацій України.

Щиро дякуємо за виступ Денису Олексійовичу Горульову – к.е.н., доценту, директору Інституту цифрової економіки СПбДЕУ, м. Санкт-Петербург (Росія).  Який привернув увагу слухачів до потреб сучасної освіти, зупинився  на недоліках професійних стандартів та зміщення акцентів на форму, а не на зміст освіти,  наголосив на необхідності  застосування принципу міждисциплінарності, формуванні концепції університету майбутнього та підготовці не просто фахівців, а творчих особистостей.

Ситуацію на страховому ринку Литви у своєму виступі окреслила Лариса Белінська – д.е.н., професор кафедри бізнесу факультету економіки та ділового адміністрування Вільнюського університету.

Результати дослідження щодо платоспроможності білоруських страховиків в умовах глобальної нестабільності презентувала Тетяна Верезубова – д.е.н., професор, завідувач кафедри фінансів Білоруського державного економічного університету.

Змістовною та цікавою виявилась доповідь про особливості розвитку страхового ринку Білорусі в умовах пандемії від співорганізатора семінару Тетяни Куль – старшого викладача  кафедри бізнес-адміністрування Білоруського державного університету, менеджера з продажу страхових продуктів СК «Промтрансінвест». Варто зазначити, що пані Тетяна була організатором прекрасного свята страхової науки – Міжнародної олімпіади з ризик-менеджменту і страхування 2013-2014 років в університеті МІТСО (м. Мінськ).

Авторитетними та корисними виявились поради та рекомендації щодо вибору страхових продуктів із туристичного страхування, особливостей програм та необхідності розширення страхового покриття від Назара Добоша – к.е.н., доцента Національного університету «Львівська політехніка», директора регіонального офісу СК «ПЗУ Україна» у місті Львові.

Вдячні за участь в дискусії також співорганізатору семінару Юрію Клапківу – д.е.н., ад’юнкту кафедри страхування Лодзького університету.

Серед учасників заходу були присутні студенти, відомі вчені та дослідники з українських університетів – д.е.н., професор Внукова Наталія Миколаївна ХНЕУ, д.е.н., доцент Ховрак Інна Вікторівна Кременчуцький національний університет ім. Михайла Остроградського, к.е.н., доцент Стецюк Тетяна Іванівна КНЕУ, к.е.н., доцент Нагайчук Неля Григорівна Черкаський інститут УБС, к.е.н., доцент Кльоба Лев Гнатович НУ «Львівська політехніка»,  Зелениця Ірина Михайлівна КНТЕУ, Веретнов Володимир  Іванович КНЕУ.

 

Віктор Тринчук
доцент кафедри банківської справи та страхування

 

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook