Відбулася олімпіада із комп'ютерної графіки

5 грудня 2020 року
НУБіП України

     На кафедрі традиційно пироводяться оліміади. Якщо до появи компютерних технологій це були олімпіади із нарисної геометрії з елементами інженерної графіки, то з появою комп’ютерної графіки кафедра почала проводити ще одну олімпіаду із твердотільного моделювання. Якщо раніше конструкторське бюро не можна було уявити без кульманів, то зараз – без компютерів з відповідним прогамним забезпеченням.

    Володіння комп’ютерними технологіями необхідне для втілення в життя інжернерних розробок та технічних рішень. Воно є вінцем копіткої праці, яка починається із вивчення нарисної геометрії – теоретичної основи графічних технологій. Тому на кафедрі, як і раніше, проводяться оліпіади і з цієї дисципліни. Однак це стосується в основному студентів факультету конструювання та дизайну, на якому залишився повноцінний курс цієї дисципліни. На жаль, на інших факультетах і іститутах відбулося скорочення протяжності вивчення цієї дисципліни: в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження з двох семестрів до одного, на механіко-технологічному факультеті поступово з трьох семестрів до одного, а в ННІ лісового і садово-паркового господарства для спеціальностей «Лісове господарство» і «Садово-паркове господарство» взагалі відмовилися від цієї дисципліни після десятків років її викладання.

    Участь в олімпіаді беруть всі бажаючі, але переважно кращі студенти. Адже за результатами олімпіади можна отримати додаткові бали до екзаменаційної оцінки, але за умови, що завдання, які потрібно виконати, будуть дещо підвищеної складності. Олімпіада, яка відбулася 4 грудня 2020 року серед студентів 2-го курсу студентів факультету конструювання та дизайну за організації проф. Несвідоміна В.М., вперше проводилася дистанційно за результатами дистанційної форми навчання.

     Умова для всіх була однаковою, зважаючи на те, що студенти знаходилися в різних місцях.

     За заданим традиційним способом механізму в двох проекціях потрібно було створити твердотільну модель і в оберненому порядку побудувати проекції із неї за обмежений відрізок часу – 80 хвилин. 

     Користуватися можна було однією із систем комп’ютерної графіки на вибір: SolidWorks, AutodeskInventor, Fusion 365, КОМАС-3D.

Результати олімпіади:

1-е місце:
Куць О., Паламарчук В., Лук’яненко А., Гончар В.
2-е місце:
Закревський Б., Каленіченко Б.,Помаз М., Круглій М., Бутков М., Сентіщев О., Кульпін М.
3-е місце:
Кирилюк В., Кухаренко Є.

 


Вихідна умова для завдання
Фотографія на згадку
Бутков М. за виконанням завдання
Автор роботи Куць О.
Автор роботи Паламарчук В.
Автор роботи Лук’яненко А.
Автор роботи Круглій М.
Автор роботи Помаз М.
Автор роботи Бутков М.
Автор роботи Сентіщев О.
Автор роботи Кульпін М.
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook