День сухопутних військ України

13 грудня 2020 року

 «Працюємо, щоб мати вільний час,
і воюємо, щоб жити мирно
»
Арістотель

   Високий бойовий дух і відвага, злагодженість та ефективність, проявлені при обороні країни від російської агресії, що почалася в 2014-му році, ще раз підтвердили славну честь українського воїна. Указом Президента від 18.10.1997 № 1167/97 в Україні встановлено свято - День Сухопутних військ України, яке відзначається щорічно 12 грудня. Сухопутні війська Збройних Сил України були сформовані у складі Збройних Сил на підставі Указу Президента відповідно до статті 4 Закону України «Про Збройні Сили України» в 1996 році.

     Сьогодні, в умовах війни на Донбасі, саме представники цього славетного виду ЗС становлять основу операції Об’єднаних сил. Воїни частин і з’єднань Сухопутних військ прийняли на себе перший удар агресора на охопленому війною Донбасі, не зламалися, вистояли, зуміли зупинити підступного ворога і завдали йому відчутних втрат. 

      Нині в Сухопутних військах відбулися зміни та модернізація. Триває вдосконалення системи підготовки особового складу, впроваджують нові підходи в підготовці військ з урахуванням набутого у боях на Донбасі досвіду й стандартів НАТО. Також воїни беруть активну участь у багатонаціональних навчаннях на території України і за кордоном, у міжнародних операціях з дотримання миру та безпеки.

 "Саме завдяки мужності і героїзму піхотинців, танкістів, артилеристів, армійських авіаторів та інших представників Сухопутних військ Збройних Сил України міцно тримаємо позиції в районах операції Об’єднаних сил, надійно забезпечуючи мир і спокій на рідній землі".

Анна Комарчук,
студентка 4 курсу 2 групи,
спеціальність «Технологія виробництва і
переробки продукції тваринництва»

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook